Profil uživatele
avatar

Rem

Gourmet

Oblíbenost uživatele
  0
Oblíbenost komentářů
17
3
Počet komentářů 55
Ohodnocené restaurace 0
Účast na gastroakcích 0

Ohodnocené restaurace

Počet hodnocených restaurací v ročníku GR2016: 13

Odkud jsem: Brno.

Co dělám: Momentálně jsem asi na rok pryč, takže adié, snad po roce a s novými chutěmi :)

Co nedělám: Nejím blafy!

Kam chodím: Tam, kde je lákavé menu.

Kam nechodím: Snažím se být všude kde chci a né tam, kde nechci.

Co miluji: Řeckou kuchyni, kombinace nevšedních chutí, zbytek mám rád až na...

Co nesnáším: boršč, koprovka a dušená zelenina bez chuti a po smrti.

Na co mám slabost: Grilovaná chobotnice, štavnatý "MR" steak, maso úravy sous-vide.

Poslední úlovek: Nelovím, lovit se nechávám.

Co bych si dal/a k poslední večeři: Lanýže, velkého! Ovšem ve vlastní "šťávě" (voda + troška soli)

Proč se vám budu líbit: Nemíním se někomu líbit, podlézat a nebo lézt do...! Píši jak to cítím.

Moje nejoblíbenější

Restaurace: Moje TOP3 pro rok 2016: TOP3 Borgo Agnese, TOP2 Rynk, TOP1 Pavillon!

Kuchař: ka... byla moje babička. Vařila s láskou.

Pokrm: Takový co lahodí jak ústům, tak oku.

Nápoj: Pivo, voda

Gastropořad: Ano šéfe!(CZ, GB, USA) Už dost šéfe!

Moje oblíbené z Maurerova výběru GRAND RESTAURANT

Moje komentáře

> 12. 10. 2016 - Pavillon: Pěkně jste se mi rozjel u...
Pěkně jste se mi rozjel u hodnocení komentářů, děkuju. Ač je to každého subjektivním názorem, za sebe mohu říct "Ano Pavillon to u mne Brňáka pro letošek vyhrál" A s tou poznámkou o Koishi máte bohužel recht. Moje TOP 3 za letošek je k mrknutí i v mém profilu :) Takže neopomenu doporučit novinku, příště se zastavte i na Rynk.
> 20. 09. 2016 - Palazzo: Díky, snažím se být...
Díky, snažím se být objektivní. Z venčí, pokud člověk nemá rezervačku se tam prakticky nedostane, to musí mít sakra kliku. Stejně tak ani člověk z hotelu pokud se tam nahrne například banda Japonců. Odhadem je v restauraci cca 25 míst? Jinak kuchyně ujde, prostředí je na vkusu každého, mne prostě přišlo neintimní, abych si mohl jídlo vychutnat naplno.
> 17. 09. 2016 - Palazzo: ...restaurace nepřidá...
...restaurace nepřidá stejně jako "vyhánění" osob které se již do plné restaurace nevešly. Jak jsem psal chtělo by to zvětšit prostory nebo změnit systém restaurace. Zároveň tedy doporučuji zdejším případným návštěvníkům rezervaci, jinak mohou pohořet. Ohledně jídla, to je na dobré úrovní ač někde bych přidal či jsem čekal více, polévka a teplý předkrm mírně zklamání, zbytek dobré, hlavní chod luxusní. Fotky dnes nedodám, nemusím, nejsem na dokumentaci závislý a tak je občas vynechám.
> 17. 09. 2016 - Palazzo: Dezert: Crème caramel -...
Dezert: Crème caramel - Jemný vláčný a chutný. Dezert potěšil. Závěrem musím souhlasit s komentářem níže. Restaurace je na určité úrovni, což se v pětihvězdičkovém hotelu dá čekat. Excelentní však není. Na to, že je kapacitně dosti malá, když se do restaurace nahrne hromada lidí, personál nestíhá. Omluvu beru vpotaz ale i tak. Buď restauraci provozujte jen pro hotelovou klientelu, nebo naopak v době kdy sem má vstup veřejnost neberte větší rezervace od skupin v hotelu. Ten chaos dobrému dojmu..
> 17. 09. 2016 - Palazzo: Teplý předkrm: Gratinovaný...
Teplý předkrm: Gratinovaný kozojedský sýr, podávaný s grilovanou zeleninou a ibiškovou redukcí s chilliem - Sýr celkově dobrý, jen v té záplavě zeleniska (salát) skoro neviditelný. Bylo by dobré ubrat salátu nebo naopak přidat jedno "kolečko" sýra do porce navíc. Hlavní chod: Pomalu pečené marinované kachní prsíčko, s ústřicovo-kachním vývarem a mangoldem: Trefa do černého! Prsíčko jemné, šťavnaté a chuťově své, do toho suprový vývar a zajímavý mangold. Tohle jídlo mne nadmíru uspokojilo! 2/3
> 17. 09. 2016 - Palazzo: Návštěva proběhla dne 14....
Návštěva proběhla dne 14. 9. 2016 Studený předkrm: Lososový gravlax, marinovaný s červenou řepou, pomerančem a zázvorem, podávaný se zakysanou smetanou a kaviárem - Předkrm ucházející poměru restaurace, prostě standart co bych očekával. Polévka: Mrkvovo-jablečný krém s limetkovým medem - Zde jsem byl trochu zklamán, krém nebyl výrazný, chuť hodně přebíjely kousky jablíček. 1/3
> 17. 09. 2016 - SaSaZu: Zdravím. Za takové milé...
Zdravím. Za takové milé přivítání bych se otočil na pětníku a čau. Přeci nebudu přispívat pipině co se ani chovat neumí. A klidně bych o tento zážitek podělil i s provozním.
> 01. 09. 2016 - Balaboosta: To nepopírám, nicméně rad...
To nepopírám, nicméně rad podniky v mém kraji neobměňuji a zkouším nové.
> 31. 08. 2016 - Balaboosta: Celkově je restaurace na...
Celkově je restaurace na dobré úrovní, zde zatím nemá hodnocení tak aspoň svůj dojem napíši. Z a-la carte si člověk určitě vybere a cena pokrmům odpovídá, kuchyně je na slušné úrovní a to za solidní peníz. 3/3
> 31. 08. 2016 - Balaboosta: Hlavní chod: Mléčná telecí...
Hlavní chod: Mléčná telecí plec, blanšírovaná mrkev, květák, brokolice, fazolky, máslové greanille - hlavní chod dobrý, brambory mírně sušší, na to že byly máslové, místo fazolek byly zřejmě mladé lusky hrášku, no celkově jsem s byl s hlavním chodem spokojený zelenina chutná, maso super brambory ucházející. Dezert: Borůvky, bílá čokoláda, jogurt, medová sušenka - Sladký borůvkový koláč s bílou čokoládou mne velmi potěšil a zahrál mi na ty správné sladké chuťové buňky. 2/3
> 31. 08. 2016 - Balaboosta: Návštěva proběhla dne 29....
Návštěva proběhla dne 29. 8. 2016 Předkrm: Hovězí svíčková, ovčí sýr, celer, limeta, maliny - Dobrá svíčková mne nejvíce ze všech přísad upoutala v kombinaci s malinami a sýrem. Celer mi tam moc neseděl, naopak maliny, bomba! Polévka: Květákový krém, hlíva, smetana, řapíkatý celer - Samotný krém dobrý, i když chuťově slabší, následná kombinace s přísadami však chuť ozvláštnila. Celeru v polévce se mi zdálo celkem dost, no celkově jsem si na ní pochutnal. 1/3
> 29. 07. 2016 - Monte Bú: Já ty fotografie moc...
Já ty fotografie moc nehrotím. Takže prostě jak přistane jídlo na stole, vytasím foťák, udělám blik, foťák hodim na stůl a pouštím se do pokrmu. Jinej se zas před jídlem třeba pomodlí, a časově to výjde nastejno. Když už někam jdu, a následně se hodlám podělit o zážitek, tak těch pár sekund pro fotku vždycky najdu, ono mnohdy fotka vydá za tisíc slov, ať v dobrém čí zlém. A některá jídla jsou skoro až umělecká díla, tak proč se o ně nepodělit. Abych lezl po stole, na to nemám aprobaci.
> 29. 07. 2016 - Monte Bú: ... přehlížena okolo...
... přehlížena okolo chodící obsluhou, a tak jsem byl nějakou dobu na suchu. Vrcholem byla platba, jak to v lepších podnicích bývá do "platebního notesu" Po zaplacení jsem notes odložil naokraj aby jej mohli vzít k zúčtování. Po delší době kdy si ho nikdo nevšímal došel jeden člověk z obsluhy, notes vzal, otevřel jej a zkontroloval, že tam platba je! No kde to jsme, ve 4. cenové? Obsluha v Monte Bú je prostě tragédie a nejlepší steak house v Brně, spíše dražší průměr a obsluha prostě děs!
> 29. 07. 2016 - Monte Bú: Celkově, prostředí...
Celkově, prostředí příjemné, jídlo dobré = průměr, rozhodně nic extra. Co je ale PRŮSER byla obsluha! Po výběru jídla jsme odložili jídelák a čekali nějakých 15 minut. Pak došla servírka s dotazem zda-li již čekáme na objednávku. Opáčili jsme že nikoliv teprve chceme objednat. Následná čekací doba mezi jídly byla v pořádku, respektive s donesením předkrmu mohli vyčkat, až dojím polévku. Chaos pokračoval v drobnostech, jako například prázdná sklenice od piva, též daná na bok byla nějakou... 3/4
> 29. 07. 2016 - Monte Bú: Hlavní chod: Giant Beef...
Hlavní chod: Giant Beef Skewer - Jinak řečeno špíz tvořený svíčkovou, roštěncem a pupkem, mnoho různé zeleniny a omáčky dle výběru. Jídlo jako celek pro dva akorát, zelenina dobrá, maso dobré, některé kousky spíše medium rare, ale mne osobně to nevadilo, celkově uspokojilo. Respektive medové kukuřičné klasy mne chuťově potěšily asi nejvíc. Dezert: Cheesecake s čoko redukcí a champagne granite - Chutnal mi no přišel mi na tom velkém talíři takový "smutný" prostě nezábavný, chuťově ale normál. 2/3
> 29. 07. 2016 - Monte Bú: Návštěva proběhla dne 28....
Návštěva proběhla dne 28. 7. 2016 Předkrm: Tapas Plate - Předkrm, na kterém se snad ani nic zkazit nedá, různé druhy salámů, sýrů, olivy houby a hrozny, co říct, prostě chutnalo. Polévka: Silný hovězí vývar s pošírovaným vejcem, masem a restovanou zeleninou na másle - Vývar opravdu silný se zeleninou a masem chutný, co mi tam trochu nesedělo, bylo to pošírované vejce. Bez něj by se vývar obešel. 1/3
> 18. 07. 2016 - Pavillon: Dezert: Variace z čokolády...
Dezert: Variace z čokolády Valrhona, malinový sorbet a praskající cukr - Jak mi bylo řečeno, jedná se o čokoládu s čokoládou, doplněnou čokoládou :) No je fakt že rozmanité chutě čokolády potěšily, k tomu chutný sorbet a na dětství jsem si zavzpomínal když mi praskal v puse cukřík. Dezert rozhodně potěšil. Celkově mohu říct, že za mne Pavillon je v Brně nej, mírně překonává Borgo. To jsou dvě TOP brněnské restaurace, tu třetí ještě musím najít. 3/3
> 18. 07. 2016 - Pavillon: Hlavní chod: Punkevní...
Hlavní chod: Punkevní pstruh, pyré z bílé cibule, jidášovo ucho, fenyklový prach a kysaná smetana - Dokonalá kombinace chutí přesně jak to mám rád. Pstroužek jemný díky sous vide úpravě, rozpadal se jako dort, se svou jemnou "rybí chutí" a zelenin k rybce. Jako bonus křupavá fritovaná kůže ze pstruha jako nápaditý doplněk či příloha. Kombinaci chutí dokreslovala kysaná smetana s fenyklovým prachem. Stručně řečeno POHÁDKOVÝ POKRM! 2/3
> 18. 07. 2016 - Pavillon: Návštěva proběhla dne 17....
Návštěva proběhla dne 17. 7. 2016 Předkrm: Zmrzlina z kachních foie gras, meruňková marmeláda s rebarborou - Tak tohle je bomba! Jak to popsat... NEOBVYKLÉ! Zmrzlina s chutí foie gras, s drobenkou, sama o sobě nechávala v puse příjemné zakončení a aroma, v kombinaci s meruňkovou marmeládou LUXUS! Polévka: Hovězí vývar, líčka, nudle, zelenina a jarní cibulka - Super, vyvážené chutě. Vývar akorát silný nepřebil chuť křupavé zeleniny maso filované, křupavé napovrchu uvnitř jemné. Bravo! 1/3
> 16. 07. 2016 - Simplé: Nejlepší je názor každého,...
Nejlepší je názor každého, a může být od jiných odlišný. Za mne PATŘILA k TOP 3 v Brně. Jak je známo objíždím podniky jen zde, dál mne to prostě netáhne ani bych to časově nestíhal. Píši PATŘILA neb dle posledních informací, bohužel Simplé ukončilo provoz, což nechápu... Brněnští zřejmě nedospěli do té míry zaplatit za poctivou kuchyni adekvátní sumu.
> 16. 07. 2016 - Borgo Agnese: Dezert: Makronka - slaný...
Dezert: Makronka - slaný karamel, panna cotta, třešně Amarena - Dezert příjemný, chuťově zajímavý, na sladké moc nejsem a tak přesně nedovedu určit případné nedostatky. Každopádně dezert mi chutnal, třešně byly obzvlášť zajímavé. Celkově mne mírně zklamal studený předkrm, a krém, ne že by to nebylo dobré, jen to asi nebyl zrovna můj šálek kávy a chuťově jsem to čekal zábavnější. Naopak teplý předkrm, hlavní chod a dezert, to bylo excelentní. Cena vs. kvalita = Borgo je TOP3 minimálně v Brně. 3/3
> 16. 07. 2016 - Borgo Agnese: Teplý překrm: Gratinovaný...
Teplý překrm: Gratinovaný humr, Zabaglione, houby Shimei, mango - Trefa do černého, chuťové kombinace prostě vynikající! Kombinace jemného avšak "masitého" humra s mangem či krému zabaglione s portským byla prostě geniální! Hlavní chod: Srnčí hřbet v pistáciové krustě, vlastní jus, celerové pyré, kroketa s brusinkami - Srnec jemný a chutný, zvěřina pohádková! Samotný celer moc nemusím, neb je dosti aromatický, pyré však v kombinaci se srncem chutné a k jídlu se hodilo. 2/3
> 16. 07. 2016 - Borgo Agnese: Návštěva proběhla dne 11....
Návštěva proběhla dne 11. 7. 2016 Předkrm: Burrata z oblasti Puglia podávaná se sicilskou Caponatou - Ač jsem o burratě slyšel jen dobré, nějak mne zklamala, chuťově neutrální, čekal jsem že náplň bude zajímavější, více zážitku na mne udělala caponata, ta byla výborná! Polévka: Krém z čočky Beluga, Foie Gras, tramezzina, lanýžové máslo - Chuť samotného krému také méně výrazná. Dokreslovaly ji doplňky, jako foie gras, či lanýžové máslo. Čočka jako příloha dobrá ale krém mne moc nezaujal. 1/3
> 12. 06. 2016 - KOISHI fish & sushi: Celkově mohu říct, že v...
Celkově mohu říct, že v Koishi vám nabídnou velmi zajímavé chuťové zážitky a kombinace. Musím však bohužel zmínit i to, že porce jsou řekněme decentnější zvláště v poměru k ceně, která šla poslední rok dosti nahoru. Neříkám, že za dobré jídlo by se nemělo zaplatit, zde však například u polévky se mi zdála cena nadhodnocená. Celkově však jídlo uspokojilo mé chutě. Ještě možná, je fajn že Koishi bylo v roce 2013 top v Maureru, ale přece jen je to pár let a šerpa visí stále i dnes... 3/3
> 12. 06. 2016 - KOISHI fish & sushi: Hlavní chod: Platýz &...
Hlavní chod: Platýz & Tempurovaný měkký krab - KLOBOUK DOLŮ, ryba byla úžasná. Jemná, rozplývající se na jazyku s kombinací hrášku, máslové pěny a raka šlo o příjemný chuťový zážitek. Dezert: Bavaroise z tonka fazolí - Semena stromu slivoň obecný, chuťově přirovnané k ořechů, či mandlím, obsahující afrodiziační látky. Tohle nešlo opomenout, chuť dortíku byla opravdu zajímavá, no pohrál jsem si s kombinacemi na talíři, jako třeba sorbetem ze saké a byl jsem dezertem velice spokojen a potěšen. 2/3
> 12. 06. 2016 - KOISHI fish & sushi: Návštěva proběhla dne 11....
Návštěva proběhla dne 11. 6. 2016 Amuse bouche zde mimořádně zmíním, jednalo se o Pražmu královskou s ponzo pěnou, červenou řepou a zázvorem. Chuťové buňky nastartovány! Studený předkrm: Sashimi & Tatar z hovězí svíčkové - Jak je zvykem velmi zajímavé kombinace chutí, například s avokádem či okurkovou tříští. Polévka: Tom Yum - Samotný krém dobrý, chuťově zajímavý, v polévce jako přísady kalamáry krevety atd. polévka sama o sobě dobrá, cenově trochu přestřelená, prostě jsem čekal asi víc. 1/3
> 13. 05. 2016 - Forhaus wine & restaurant: Dezert: Éclaire plněný...
Dezert: Éclaire plněný jahodami, šlehačka, čokoláda a máta - Odpalované těsto plněné šlehačkou, kousky jahod, s polevou čokolády nahoře. Ověřená, dobrá kombinace která potěší i člověka co moc na sladké není. Celkově je restaurace příjemná, se zajímavými lustry, obsluha snaživá a milá, ráda zodpoví dotazy. Ceny za jídlo jsou mírně vyšší avšak v poměru s kvalitou a chuťovým zážitkem jsou bez námitek neb za kvalitu je dobré si připlatit. Některé zdejší potěší neúčtování couvertu. 3/3
> 13. 05. 2016 - Forhaus wine & restaurant: Polévka: Chřestovořeřichový...
Polévka: Chřestovořeřichový krém, zastřené vejce, pesto z medvědího česneku a oříšek z lísky - Krém chutný a dobrý, pesto mírně aromatičtější a nesedlo mi tam. Co mne mile překvapilo byly kousky oříšku ty byly naopak zajímavým doplňkem. Hlavní chod: Vyzrálý hovězí steak Maminha - Masíčko z pupku, medium rare, chutné a šťavnaté s domácím máslíčkem nahoře a bez zbytečného koření, doplněné o silnou demi-glace, a jako příloha pár otýpek chřestu, a to vše stačilo ke spokojenosti. 2/3
> 13. 05. 2016 - Forhaus wine & restaurant: Návštěva proběhla dne 12....
Návštěva proběhla dne 12. 5. 2016 Studený předkrm: Tataráček ze zeleného chřestu, avokádo, cherry rajče a limetkový olej - První ochutnání syrového chřestu, musím říci že chuť je taková nevýrazná, více se chuťově projevovaly přísady. Jídlo tím nijak neznevažuji prostě jen okusil novinku která nebyla zrovna můj šálek kávy, esteticky však jídlo pěkné. Teplý překrm: Kachní Foie grais, pěna ze smrže a chřestové výhonky - Naopak zde koncert chutí, FG s pěnou a smrži jest luxusní kombinace chutí! 1/3
> 25. 04. 2016 - Havana: Dezert: Můj oblíbený...
Dezert: Můj oblíbený cheesecake, smetanový s pevnou základnou, zdejší dortík mohu hodnotit jako jeden z lepších, zvláště v kombinaci s malinovým dipem. K dortíku dobrý rumík na účet podniku a závěrem ještě koktejl Spicy Cacao, jenž byl osvěžující. Celkově se jedná se opravdu o stylovou a pro někoho možná nekonvenční restauraci, která má své "aroma" a styl. Co mi trochu vadí namačkaná místa druhém salónku ohledně jídla, v té hromadě nabídky co mají je na slušné úrovni s velkými porcemi. 3/3
> 25. 04. 2016 - Havana: Hlavní chod: Diablo...
Hlavní chod: Diablo Matambre: Hovězí roštěná s drceným pepřem a solí, načež ji tedy do "media" něco málo chybělo, a tak šlo porcování obtížněji, uhuťově však maso dobré. K tomu jako příloha hodně grilované zeleniny, svěží chuti a barev na rozpálené pánvi. Zeleniny bylo opravdu kvantum, například křupavé fazolky, kukuřičky... K masu jsem si ještě doobjednal vlámskou omáčku kterou prostě považuji za geniální. 2/3
> 25. 04. 2016 - Havana: Návštěva proběhla dne 24....
Návštěva proběhla dne 24. 4. 2016 Předkrm: De Pulpo - Carpaccio z chobotnice jsem měl poprvé, servírováno úhledně, s možností dochutit limetou nebo balsamicem, mne však kombinace chobotnice a medové redukce chuťově ladila. Polévka: Sopa de Aguacate: Kuřecí vývar byl nikoliv silný, řekněme průměrný, na doporučení jsem do něj nakapal limety a ty chuť vývaru zvýraznili, takže dobré, ve vývaru kousky nachos a kuřecího masa na grilu. Polévku bych tedy hodnotil dobře, chutě zajímavé ale průměr 1/3
> 14. 03. 2016 - La Bouchée: Celkově jsem s jídlem v...
Celkově jsem s jídlem v rámci chuti spokojený. Porce pokrmů jsou sice menšího rázu v poměru k ceně, avšak chutné, zaměřené především na přírodní chuť bez zbytečných ochucovadel. Bohužel mne osobně moc nevyhovuje uspořádání restaurace, kde jsou některé stoly až blízko u sebe což někdy nemusí být zrovna příjemné, ale to už je jen můj osobní pocit. 3/3
> 14. 03. 2016 - La Bouchée: Hlavní chod: Grilovaný...
Hlavní chod: Grilovaný jelení hřbet, batátové pyré, jus se zeleným pepřem - Zůstal jsem u zvěřiny i při hlavním chodu a dobře jsem udělal. Přírodní chuť šťavnatého masa, k tomu lahodné pyré a ke kombinaci chutí ještě pepřík. Jen toho jusu mohlo být krapítek více, maso jsem s pyré dojídal "na sucho" ale to je jen detail. Dezert: Hruškový Tarte Tatin, vanilkový sabayon - Sladká tečka na závěr, "hruškový koláček lahodný a jemný, vanilka mírně aromaticky slabší avšak dostačující, s koláčkem fajn 2/3
> 14. 03. 2016 - La Bouchée: Návštěva proběhla dne 13....
Návštěva proběhla dne 13. 3. 2016 Po menší odmlce a nechuti z důvodů které již nemíním rozebírat jsem se vydal do brněnské restaurace La Bouchée a zaměřil se na zvěřinu. Předkrm: Roastbeef ze sous-vide jeleního hřbetu, jeřabinovo-šípková marmeláda - Zvěřina mírně tužší, avšak chuťově dobrá, přírodní a v kombinaci se zajímavou marmeládou uspokojivá. Polévka: Bouillabaisse s plody moře a zeleninou julienne - Zde měla konečně i "voda" chuť! Samotná polévka skvělá, zde nemám co vytknout. 1/3
> 06. 01. 2016 - Simplé: Okarlovka: Bodování jsem...
Okarlovka: Bodování jsem zrušil, jak jsem psal. Editovat příspěvek bohužel nelze proto to tu je tak, jak jsem to tehdy psal. Že mají někteří potřebu furt dokola to řešit, za to nemohu. Ale také nemíním nechat na sebe kydat ...

Moje gastrofotky

Fotky z restaurací

Fotky z komentářů