Profil uživatele
avatar

Saphira

Foodie

Oblíbenost uživatele
  0
Oblíbenost komentářů
2
0
Počet komentářů 12
Ohodnocené restaurace 1
Účast na gastroakcích 0

Ohodnocené restaurace

Počet hodnocených restaurací v ročníku GR2017: 1

Moje komentáře

> 09. 12. 2016 - Čestr: "Měli jste hlavu? Zkuste...
"Měli jste hlavu? Zkuste hlavu!" zněla mně werichova replika z pohádky o Marušce při ochutnávání řízečků z vepřové hlavy.Ve filmu se všichni tvářili kysele, ale tady to chutnalo úžasně. Čestr nás nadchl. Hospoda připomínající jídelnu praská ve švech, po usednutí před vás přistane pivo i s předkrmem, je radost sledovat kmitající obsluhu. Tady za den snad obslouží polovinu lidí z Václaváku. Steaky byly perfektní, sice trochu studené, ale příště si dáme určitě větší porci masa!
> 09. 12. 2016 - Mailsi: Restaurace nás přivítala...
Restaurace nás přivítala přesně jako je výše na obrázku, prázdná, bez lidí. Pochopíte až při placení. Ceny jsou přehnané, vůči tomu, co na talíři najdete, jak v kvalitě, tak kvantitě. I děti si musely přikoupit rýži, nebo chleba, aby se najedly. Masa byla výborná, zvláště jehněčí kýta, ale jídla byla jakoby počeštěná. Nevěděla jsem, že v Pakistánu mají tolik smetanových omáček. Spíše se přizpůsobili nám, čechům. Obsluha v pořádku, ale za atmosférou musíte jinam.
> 17. 11. 2016 - Nekonečno: Dovnitř se vchází neútulnou...
Dovnitř se vchází neútulnou chodbou, jako do krytu. Vevnitř v tunelu bylo ale překvapivě rušno, plné lidí. My jsme si daly tatarák, kolem si většinou objednávali žebra. Tatarák nám přinesli na nehygiencikém prkně, ale donesené talíře vše spravily. Bohužel byly okraje masa okoralé, už na nás jídlo asi někde čekalo.Topnky studené. Obsluha rychlá, snaživá. Pro masožravce a ty, komu nevadí, že pak musí všechno oblečení kvůli přepálenému oleji ve vzduchu hodit do pračky, asi dobrý.
> 01. 05. 2016 - Olivier: Pro přespolní dobrý cíl při...
Pro přespolní dobrý cíl při průjezdu městem, dá se tady zaparkovat a je to mimo centrum. Začněte určitě polévkou, jejich česneková rybí je vyjímečná. Restaurace sází hodně na těstoviny, vyrábí si své, a je to poznat při první vidličce. Dala jsem si špagety s lilkem, který byl ale příliš syrový, nedal se pokousat. Vrátila jsem ho. Obsluha byla milá, snaživá, takticky nabídla jiné jídlo, a vyplatilo se. Těstoviny s plody moře byly plné kousků chobotnic a krevet. Já jsem do auta odcházela s úsměvem
> 24. 04. 2016 - Papa's Living Restaurant: Útulná hospoda, zvlášť když...
Útulná hospoda, zvlášť když máte v nohách dálkový pochod. Sledovaly jsme z rozkoší cvrkot v hospodě, i za okny tekoucí řeku. Menu složené hlavně pro cizince, ale vybraly jsme si. Chutnalo nám, i když se v chřestové polévce, a pak ve steaku s chřestem snažili prodat i dřevnaté stonky, nad tím jsme zvedly obočí. Vlastní špagety byly dobrá volba, ale velký mínus dáváme za vína ředěná vodou! Chuť výborného tiramisu nás doprovázela ještě po cestě na autobus.
> 22. 04. 2016 - Zámecká sýpka: Restaurace, kde se dá...
Restaurace, kde se dá obdivovat jen vystavené brnění. Po rodinné oslavě zde jsem se musela všem omlouvat, že jsme šli sem. Vývar byla voda ozdobená mrkvičkou, petrželkový krém vám na začátek vyrazí dech, jak je slaný. Těstoviny různého typu rozvařené, ty snad na nás čekaly od rána, navíc v omáčkách plavaly. Vyhrály to děti, co si daly smažený řízek. Čekala jsem jestli něco zbude. S maminkou jsme nedojedly hovězí líčka, nebyly chutné, a byly moc slané. A že nechutnalo mojí mamce, to je co říct.
> 10. 04. 2016 - International Brno hotel, Plzeňka: Irenka z Dědictví, malý...
Irenka z Dědictví, malý Jirka ze Slunce, seno ... a já máme jedno společné - neměli jsme v dětství rádi králíka. Všechno se změnilo návštěvou Plzeňky. Během roku sem zajdu několikrát a dávám si stále to samé - králičí stehno na zelenině. Bylo skvělé s kroupami, nyní s brambory. U stolu pak žasneme, jak je možné, že maso je tak šťavnaté a chutné. A jestli je to vůbec králík? :-) Kdyby babička žila, asi bych si tady vyptala recept, aby nám doma přestala vařit tu sušinu.
> 10. 04. 2016 - Šupinka: Restaurace, co si...
Restaurace, co si nezaslouží ocenění, které má. Obsluha slabá, přinesla nezabalené příbory, které položila na holý stůl. Rybí polévka bez jediného kousku masa. Kapří hranolky – obdoba KFC, velmi slané a pepřené kousky. Opravdu máme tady hodnotit fast food? Štiku jsme museli vrátit, jak byla přesolená. Asi v kuchyni mají kuchaře – kuřáka, protože vše je tady moc slané, ale ta štika se opravdu nedala ustát. Návštěvu zopakujeme, protože nemůžeme pochopit všechny ty kladné recenze.
> 09. 04. 2016 - Chorvatský mlýn: Restaurace pro oslavy a...
Restaurace pro oslavy a klidné posezení, zvláště po dlouhé procházce v Šárce. Rozmanitý výběr jídel, které jíme všichni v Chorvatsku. Pohled na jídelníček vás okamžitě přenese do léta k moři. Játra foie gras mají opravdu excelentní. Slávky s vydatnou porcí chutného vývaru zasytily. Při ligních na buzaru s blitvou jsem začala přemýšlet, kdy vlastně pojedu za teplem. Obsluha byla rychlá, ale v kuchyni hlučná (a neslušná). Chlapi, my Češi vám rozumíme skoro každé slovo!
> 05. 04. 2016 - Bohéma: Restaurace s velkou...
Restaurace s velkou kapacitou míst působí prázdným, neútulným dojmem. Nenechejte se však odradit! Obsluha vám to svým snažením skvěle vynahradí. S rybím menu neuděláte chybu. Lososa zabaleného v piškotu jste určitě nejedli, slávky přinesou v silném, mňam vývaru. Treska uvařená s brambory v papilotě taky výborný nápad, i přes nedovařené brambory. Následná omluva pokorného kuchaře byla milá, a druhé h.jídlo krémové dýňové rizoto výtečné. Věříme, že se novým majitelům podaří napravit bývalou pověst
> 04. 04. 2016 - Naše farma: Skvělý zážitek! Interiér...
Skvělý zážitek! Interiér sice připomíná moderní kavárnu, ale menu bylo nápadité.V restauraci si na své přijdou masožravci, a to my jsme. Masa mají z vlastního chovu. Kachní paštika byla úžasná, chuť po Portském byla intenzivní, tataráček jako předkrm byl nestandartně připraven, žádná hořčice, kečup, ale hodně octu. Vrchol večera byla roláda z lamy s domácími pečenými noky. Tuhé maso na skus a zároveň s rozpadající se konzistencí, šťavnaté.No, lahoda. Jak říká Bohuš: "Doktore, to musíte ochutnat!
> 01. 04. 2016 - Zvon grandhotel, Gourmet Symphony: Interiér restaurace je...
Interiér restaurace je opravdu na úrovni. Ale z 5 jídel jsem nevěděla co vybrat. Z polívek jsme vyzkoušely hovězí vývar, který byl výborný, zato krémová polévka měla škraloup a místy studená. Mikrovlnka jim špatně ohřívá. Objednala jsem si uzené kachni prsa, zelí s noky a partnerka jehněčí steak s čočkou. Maso bylo nevalné chuti, zelí jako pašírku. Čočka byla příliš kyselá. Jestli tohle má být to nejlepší ve městě? Ale jak říká Cimrman: "V Budějovicích by chtěl žít každý." Zkusíme hledat i jinde