Profil uživatele
avatar

Libuše

Foodie

Oblíbenost uživatele
  0
Oblíbenost komentářů
0
0
Počet komentářů 9
Ohodnocené restaurace 8
Účast na gastroakcích 8

Ohodnocené restaurace

Počet hodnocených restaurací v ročníku GR2017: 8

Odkud jsem: Praha

Moje komentáře

> 28. 02. 2017 - Bílá kráva: Toto byla moje 8. a...
Toto byla moje 8. a poslední restaurace vramci GRF 2017. Oceňuji nejbohatší festivalové menu, de facto 5 výborných masových chodů, 3x velmi dobré francouzské víno a závěrečný chutný ořechový likér. Nejlépe propracovaná karta s menu a vínem, která zároveň nabízela dezerty a kávu za festivalovou přátelskou cenu. Takže nikdo neodolal dát si ještě sladkou tečku, obzvlášť efektní smrkovou zmrzlinu připravenou na stole pomocí tekutého dusiku. Potěšila i hbitá obsluha a interiér à la milá hospůdka.
> 25. 02. 2017 - Aria Hotel, CODA Restaurant: Interiér restaurace i...
Interiér restaurace i hotelu velmi mile překvapil, za obyčejnou uliční fasádou se skrývá kulturní skvost. Z festivalového menu mne nadchlo kuřecí prsíčko s křupavou kůžičkou, prostě maso připravené sous-vide nemá chybu. A párování kuřecího s jemným červeným italským vinem bylo dalším příjemným překvapením. Krém z brambor jako předkrm a špaldová kaše jako dezert byly chutné, ale v rámci jednoho menu dát dva kašovité pokrmy není vhodné. Obsluhující byli velmi příjemní, ukázali i střešní terasu.
> 19. 02. 2017 - Beef bar: Argentinské asado t.j....
Argentinské asado t.j. vysoké a nízké hovězí žebro připravené sous-vide a opečené na grilu bylo lahodné, vhodně doplněné nakládanou zeleninou. Souznělo s uruguayským červeným i s polévkou na úvod a grilovaným ananasem se zmrzlinou na závěr. Oceňuji moderní interiér citlivě vestavěný do historického domu. Přímý pohled na práci šikovných kuchařek v perfektně zorganizované kuchyni byl příjemným překvapením. Z degustace jsem byla nadšená. Z předchozích kritických komentářů se personál asi poučil.
> 18. 02. 2017 - Francouzská restaurace Art Nouveau: Do nejkrásnější secesní...
Do nejkrásnější secesní restaurace mne uvedl milý pán, další obsluhující už byli studenní až neochotní nebo nervózní, ačkoliv restaurace byla po poledni poloprázdná. Oceňuji tištěný jidelni lístek, který obsahoval i názvy podávaných vín. Z pokrmů vyzdvihuji amuse bouche - zauzená kachní prsa s čerstvým fíkem, předkrm - pečený mořský vlk a špičkový dezert - čokoládu Michel Cluizel s překvapivou marakujovou makronkou. U hlavního chodu byly skvělé šťavnaté a křehké kotletky, ale nenahřátý talíř.
> 14. 02. 2017 - Aureole Fusion Restaurant & Lounge: Oběd 12.2. byl chuťově i na...
Oběd 12.2. byl chuťově i na oko skvělý. Obsluhující milí, hbití, dobře popisovali pokrmy. V předkrmu nadchl především salát kimči zabalený v plátků okurky t.j. krásně uchopitelné sousto. V hlavním chodu se na jazyku rozplýval bůček, zajímavá byla i panenka v černém kabátku. Dezert pozitivně překvapil kombinací morku vyšlehaného s bílou čokoládou a pikantního malinového ledu. Vína vhodně doplňovala jídla. Z degustace jsem byla nadšená jen doporučuji opravu stolů a doplňování ručníků na toaletě.
> 08. 02. 2017 - Spices Restaurant and Bar: Obsluha milá. Předkrm...
Obsluha milá. Předkrm dobrý, ale nenadchl. Zajímavé u něho byly fazolové lusky, z kterých se vysávají jen semena - hrášky. Z hlavních chodů losos se žlutým kari velmi dobrý, vepřové kousky dobré, ale ztrácely se v přebytečném množství zeleniny, salát kimči přesolený. Výborný dezert s karotkovým pudinkem okořeněným kardamomem. Interiér vstupních prostor do restaurace i hotelu byl luxusní, místnosti se stoly již tak ne a málo osvětlené. V suterénu zajímavý koridor do SPA v býv.kapli vč. vykopávek.
> 08. 02. 2017 - Spices Restaurant and Bar: Obsluha milá. Předkrm...
Obsluha milá. Předkrm dobrý, ale nenadchl. Zajímavé u něho byly fazolové lusky, z kterých se vysávají jen semena - hrášky. Z hlavních chodů losos se žlutým kari velmi dobrý, vepřové kousky dobré, ale ztrácely se v přebytečném množství zeleniny, salát kimči přesolený. Výborný dezert s karotkovým pudinkem okořeněným kardamomem. Interiér vstupních prostor do restaurace i hotelu byl luxusní, místnosti se stoly již tak ne a málo osvětlené. V suterénu zajímavý koridor do SPA v býv.kapli vč. vykopávek.
> 05. 02. 2017 - Four Seasons hotel, CottoCrudo: Vynikající zážitek v rámci...
Vynikající zážitek v rámci degustací GRF. Výborný předkrm i hlavní chod, oboje podtržené vhodným vínem. Přátelská obsluha a výhled na sluncem ozářený Karlův most. Dezert byl také vynikající, jen je mi záhadou jeho název Meruňkový kompot. Jedna skrytá půlka meruňky tam sice byla, ale pochybuji, že byla kompotovaná. :-) Můžete mi někdo objasnit tuto kulinářskou záhadu ? Libuše
> 21. 01. 2017 - Bellevue: První návštěva v rámci GRF...
První návštěva v rámci GRF 2017. Tato restaurace nasadila vysokou srovnávací laťku pro další 4 restaurace, které chci navštívit. Jídlo, obsluha a interiér byly skvělým zážitkem. Polední sluníčko umocnilo krásný výhled na turisty obdivovanou Prahu. Přišlo i překvapivé amouse-bouche t.j. čipsy z černého kořene s omáčkou s koprovým olejem a na mé vyžádání výborný bezlepkový chléb. Vše předčilo moje očekávání.