VYHLEDEJTE A HODNOŤTE

Archiv aktualit

Zelňačka
17.1.2017
Tomu říkám pochopení "Baroka na talíři" v mezinárodních souvislostech! Zelňačka podle chefa Viktorina z Brněnského Rynku: Maďarská paprika, tuřanské zelí, italská salsiccia a francouzský crème fraîche...
Ubrousky
13.1.2017

Tento ubrousek byl vyroben ze 100% recyklovaného materiálu. V minulosti to mohl být prohraný lístek na loterii nebo otravný manuál na sestavení nábytku. Alespoň to se na něm píše:)

Japonská
10.1.2017

Japonská gastronomie má mnoho skrytých významů a poselství. Každý pokrm v sobě ukrývá nějaký vzkaz nebo ponaučení. Tady opravdu jíme nejdříve očima...

Amuse bouche s hvězdičkou
6.1.2017

Michelinská La Degustation Bohême Bourgeoise také umí vařit ze zbytků! Smažená vepřová kůže, pyré z kysaného zelí, maldonská sůl a luční bylinky. Voilà!

Nespěchat
3.1.2017
Jako bonmot je to pěkné, ale teď po vánocích? Raději méně cukrů a více vitaminu C, více pohybu a třeba bude "life longer"...
Dort
30.12.2016

Takhle to dopadne, když si v Americe objednáte dezert. Dostanete třípatrový mrkvový dort, ze kterého by se najedla celá rodina. A nejen to, v supermarketech je vždy výhodnější kupovat XXL mléka a vůbec všechny ostatní potraviny v maxi-velikostech. Systém vás nutí buď k přejídání nebo k plýtvání:(

Chanuka
27.12.2016
Kapra, řízek, latkes nebo šoulet. Ať si dá každý podle svého gusta co chce. Ale všeho s mírou.
Vánoční trhy
26.12.2016
Na našem romantickém "Staromáku" jsou prý nejkrásnější vánoční trhy v Evropě. Na své si přijdou i milovníci vepřového na rožni!
Vanoční trhy
20.12.2016
Vánoční trhy na pražském Staromáku prý patří k nejkrásnějším v Evropě. Určitě potěší i milovníky vepřového na rožni! Náš apetit se nezapře...
Z nouze ctnost!
15.12.2016

V tak trochu hipsterském podniku Eska rozbité nádobí nevyhazují. Naopak. Součástí jejich image je záměrně na nich podávat třeba malé "amuse bouche". Proč ne?!:)



 
Střez se dobrého kuchaře a mladé ženy!
Francouzské přísloví
Top
English