VYHLEDEJTE A HODNOŤTE

Pavel Maurer píše

Pavel Maurer

 

• Víkendové pořady Pavla Maurera na téma Nejezte blbě!
  Glosa Pavla Maurera

  So – Ne 12:10
Radiožurnál
 

• Pravidelné články z úst Pavla Maurer - každou středu v Metru, a dříve každý čtvrtek v Reflexu.
 
• Blogy

 

04. 06. 2016, Text: Pavel Maurer

Létáte na dovolenou ekonomickou třídou? A co si myslíte o jídle, které na palubě letadla zdarma dostanete? Podle Pavla Maurera je jeho kvalita tragická a cena vysoká.

29. 05. 2016, Text: Pavel Maurer

Máte doma zvířata? A máte pocit, že jsou si s námi lidmi hodně podobní, třeba v jídle?

28. 05. 2016, Text: Pavel Maurer

Co připravit k jídlu malým dětem, aby byly zdravé a aby se dobře vyvíjely?

22. 05. 2016, Text: Pavel Maurer

Každý, kdo má vlastní zahrádku, tohle velmi dobře zná: Místo čerstvé mkrve, cibule, okurek nebo rajčat na záhonku mnohem častěji nalézáme plevel. Proč ale roste rychleji než ovoce a zelenina, proč se mu vyhýbají škůdci a nevadí mu ani sucho? A může nám být plevel na zahrádce i v něčem prospěšný?

21. 05. 2016, Text: Pavel Maurer

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč se některé restaurace a bary jmenují třeba U Chcípáka, U Suchý dásně, Techtle-Mechtle nebo Na Stojáka? A pozastavili se třeba i nad tím, že v gastronomii pracují lidé, kteří se jmenují Hruška, Vomáčka nebo Slanina? Gurmán Pavel Maurer si takovou práci dal a těmto fascinujícím slovním spojením z oblasti gastronomie věnuje svou dnešní glosu.

18. 05. 2016, Text: Pavel Maurer

Dobroty z odpadu

15. 05. 2016, Text: Pavel Maurer

Sáček na svačinu z bramborových slupek a talíř z lógru. I takhle se dají využít zbytky

14. 05. 2016, Text: Pavel Maurer

Pavla Maurera bolí jazyk. Možná vás napadne, že jedl příliš mnoho pálivého, horkého nebo ledového jídla. Ale opak je pravdou.

07. 05. 2016, Text: Pavel Maurer

Posezení na zahrádkách restaurací, to si nechá uniknout v létě málokdo. Podle zahrádek se prý pozná charakter národa.

01. 05. 2016, Text: Pavel Maurer

Všechno, co v minulosti člověk dělal, bylo kvůli jídlu. Budeme se vyvíjet i my, když máme jídla dostatek?

30. 04. 2016, Text: Pavel Maurer
24. 04. 2016, Text: Pavel Maurer

Lidé potřebují k životu dvě vody - živou a mrtvou. Obě vznikají ionizací a jejich přínos není zanedbatelný.

23. 04. 2016, Text: Pavel Maurer

Hamburgery už nejsou jenom rychlým občerstvením, i v Česku je nejdete v prestižních restauracích. Připravit dobrý hamburger ale není jen tak, důležité je dodržet pořadí jednotlivých ingrediencí.

17. 04. 2016, Text: Pavel Maurer

Milovník dobrého jídla a pití Pavel Maurer se vrací k tématu zaniklých restaurací. Často totiž zanikají i dobré podniky v samotném centru Prahy. Kde je zakopaný pes?

16. 04. 2016, Text: Pavel Maurer

Pavel Maurer vyzkoušel, jaké je být vegetariánem – 30 dní nejedl maso. I během tak krátké doby zjistil, že bezmasá nabídka v českých restauracích stále trochu pokulhává.

10. 04. 2016, Text: Pavel Maurer

Ženy o sobě pochybují hned několikrát denně, dozvěděl se známý milovník dobrého jídla a pití Pavel Maurer. Nemají však důvod ke stresům, protože muži, jak tvrdí, jim nějaké to „kilíčko“ rádi odpustí.

09. 04. 2016, Text: Pavel Maurer

Umývání nádobí pod tekoucí vodou nebo puštěná voda při čištění zubů – i takové maličkosti můžou ovlivnit vodní zdroje, myslí si Pavel Maurer. Sám se prý snaží jít příkladem.

03. 04. 2016, Text: Pavel Maurer

Není hovězí jako hovězí. Jinak chutná česká stračena, odlišně pak bílé masné plemeno charolais a jinak chlupatý skotský náhorní skot.

02. 04. 2016, Text: Pavel Maurer

Vzpomínáte si ještě na slavné filmové amarouny? To byla ta barevná, sulcovitě se třepetající želatinová hmota. Jedli ji mimozemšťané z televizního seriálu Návštěvníci. V naší zemi se pojem amarouny stal synonymem pro divné jídlo bez chuti.

27. 03. 2016, Text: Pavel Maurer

Velkonoční ostrov uprostřed Tichého oceánu je považovaný za jedno z nejvíce odlehlých míst na naší planetě. S málokterým koutem světa je navíc spjato tolik záhad. Věděli jste třeba, že obyčejné ptačí vejce bylo po staletí jediným jídlem, které ostrovany udržovalo při životě?



 
Nepijeme proto, abychom upadli, ale abychom se povznesli.
Perské přísloví
Top
English