VYHLEDEJTE A HODNOŤTE

Pavel Maurer píše

Pavel Maurer

 

• Víkendové pořady Pavla Maurera na téma Nejezte blbě!
  Glosa Pavla Maurera

  So – Ne 12:10
Radiožurnál
 

• Pravidelné články z úst Pavla Maurer - každou středu v Metru, a dříve každý čtvrtek v Reflexu.
 
• Blogy

 

09. 07. 2016, Text: Pavel Maurer

Čemu všemu je potřeba se u moře vyhnout?

03. 07. 2016, Text: Pavel Maurer

Jaká jsou nepsaná pravidla pro výběr dobré restaurace? A kterým místům se naopak obloukem vyhnout?

02. 07. 2016, Text: Pavel Maurer

Máte rádi dobré, ale nezdravé jídlo, a proto neustále bojujete s nadváhou? Tak vězte, že nejste sami.

26. 06. 2016, Text: Pavel Maurer

Jít do restaurace hezky oblečený je zcela běžné. Co když ale máte možnost oblečení odložit?

25. 06. 2016, Text: Pavel Maurer

Jsou tropická vedra, a tak je potřeba dodržovat mnohonásobně více pitný režim. Čím se osvěžit?

19. 06. 2016, Text: Pavel Maurer

Když se řekne koloběh života, každý si pod tím představí něco jiného. Napadlo by vás ale spojovat koloběh života se spadanými drobečky pod stolem nebo s rozemletými rybími kostmi? 

18. 06. 2016, Text: Pavel Maurer

Růžové víno patří k létu. K jakému jídlu se hodí nejlépe?

12. 06. 2016, Text: Pavel Maurer

I na pobřeží moře vám číšník v restauraci může naservírovat rybu z mrazáku. Jak se vyhnout nepříjemnému překvapení?

11. 06. 2016, Text: Pavel Maurer

Korkových dubů ubývá a tak vinaři hledají alternativu. Ve vinotékách tak dnes běžně nabízejí kvalitní vína uzavřená šroubovacím uzávěrem.

05. 06. 2016, Text: Pavel Maurer

Chodili jste se učit do kaváren? Člověk by nevěřil, kolik studentů dnes dává přednost této milé variantě studia s nenápadným gastronomickým servisem.

04. 06. 2016, Text: Pavel Maurer

Létáte na dovolenou ekonomickou třídou? A co si myslíte o jídle, které na palubě letadla zdarma dostanete? Podle Pavla Maurera je jeho kvalita tragická a cena vysoká.

29. 05. 2016, Text: Pavel Maurer

Máte doma zvířata? A máte pocit, že jsou si s námi lidmi hodně podobní, třeba v jídle?

28. 05. 2016, Text: Pavel Maurer

Co připravit k jídlu malým dětem, aby byly zdravé a aby se dobře vyvíjely?

22. 05. 2016, Text: Pavel Maurer

Každý, kdo má vlastní zahrádku, tohle velmi dobře zná: Místo čerstvé mkrve, cibule, okurek nebo rajčat na záhonku mnohem častěji nalézáme plevel. Proč ale roste rychleji než ovoce a zelenina, proč se mu vyhýbají škůdci a nevadí mu ani sucho? A může nám být plevel na zahrádce i v něčem prospěšný?

21. 05. 2016, Text: Pavel Maurer

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč se některé restaurace a bary jmenují třeba U Chcípáka, U Suchý dásně, Techtle-Mechtle nebo Na Stojáka? A pozastavili se třeba i nad tím, že v gastronomii pracují lidé, kteří se jmenují Hruška, Vomáčka nebo Slanina? Gurmán Pavel Maurer si takovou práci dal a těmto fascinujícím slovním spojením z oblasti gastronomie věnuje svou dnešní glosu.

18. 05. 2016, Text: Pavel Maurer

Dobroty z odpadu

15. 05. 2016, Text: Pavel Maurer

Sáček na svačinu z bramborových slupek a talíř z lógru. I takhle se dají využít zbytky

14. 05. 2016, Text: Pavel Maurer

Pavla Maurera bolí jazyk. Možná vás napadne, že jedl příliš mnoho pálivého, horkého nebo ledového jídla. Ale opak je pravdou.

07. 05. 2016, Text: Pavel Maurer

Posezení na zahrádkách restaurací, to si nechá uniknout v létě málokdo. Podle zahrádek se prý pozná charakter národa.

01. 05. 2016, Text: Pavel Maurer

Všechno, co v minulosti člověk dělal, bylo kvůli jídlu. Budeme se vyvíjet i my, když máme jídla dostatek?



 
Chuť přichází při jídle.
Francois Rabelais
Top
English