VYHLEDEJTE A HODNOŤTE

Nápady

1x týdně Vám přinášíme aktualitu ze světa Taste Waste.

 

Naleznete zde nejen novinky na trhu, ale i tipy a triky šéfkuchařů, rady jak se vyhnout zbytečnému plýtvání a hlavně Vaše nápady.

 

Pokud máte něco, s čím byste se s námi chtěli podělit, pište na anna@grand-restaurant.cz

 

Více o naší filozofii Taste Waste se dozvíte na úvodní stránce

Ubrousky
13.1.2017

Tento ubrousek byl vyroben ze 100% recyklovaného materiálu. V minulosti to mohl být prohraný lístek na loterii nebo otravný manuál na sestavení nábytku. Alespoň to se na něm píše:)

Amuse bouche s hvězdičkou
6.1.2017

Michelinská La Degustation Bohême Bourgeoise také umí vařit ze zbytků! Smažená vepřová kůže, pyré z kysaného zelí, maldonská sůl a luční bylinky. Voilà!

Dort
30.12.2016

Takhle to dopadne, když si v Americe objednáte dezert. Dostanete třípatrový mrkvový dort, ze kterého by se najedla celá rodina. A nejen to, v supermarketech je vždy výhodnější kupovat XXL mléka a vůbec všechny ostatní potraviny v maxi-velikostech. Systém vás nutí buď k přejídání nebo k plýtvání:(

Z nouze ctnost!
15.12.2016

V tak trochu hipsterském podniku Eska rozbité nádobí nevyhazují. Naopak. Součástí jejich image je záměrně na nich podávat třeba malé "amuse bouche". Proč ne?!:)

Restlos Glücklich
8.12.2016

Berlínská restaurace "Beze zbytku šťastný" doslova praská ve švech. A to se tady vaří výhradně ze surovin na hranici expirace, zbytků, odkrojků a "ošklivé" zeleniny. Tříchodové menu vás tady přijde na nějakých 20€ a je to opravdový kulinářský požitek!

Neplýtvejme vodou!
25.11.2016

Zavíráte kohoutek během čištění zubů? Téměř 800 milionů lidí na naší planetě nemá přístup k pitné vodě, mysleme na to.

Michelinský Taste Waste
18.11.2016

Chips a prach z rybí kůže - takhle zdobí candáta v pražské restauraci Field oceněné slavnou hvězdou Michelin. Byl dokonalý!

Vynikající
11.11.2016

Pražské nábřeží zdobí obří fotky pokroucené, neforemné, křivé zeleniny, která byla vyřazena ze supermarketů kvůli nesplňujícím estetickým podmínkám. No není nádherná?

Silný rybí vývar
4.11.2016

Rybí hlavy, potrhaný losos, játra z mořského ďasa, rybí kosti a kůže... Dokonalý základ pro "wasted bouillabaisse"!

Indická taška
27.10.2016

Stylová taška z použitých novin, která navíc poslouží dobré věci, je k mání v obchůdku Jeden svět na pražských Vinohradech.



 
Střez se dobrého kuchaře a mladé ženy!
Francouzské přísloví
Top
English