VYHLEDEJTE A HODNOŤTE

Nápady

Indická taška
27.10.2016

Stylová taška z použitých novin, která navíc poslouží dobré věci, je k mání v obchůdku Jeden svět na pražských Vinohradech.

Červí ředkvička
18.10.2016

Tahle ředkvička už patří zpět přírodě. Červíci na mém malém záhonu se nemají špatně. "Zero-Waste" ;-)))

Umění z odpadu
14.10.2016

Zajíc nebo medvěd ze zátek od piva? Materiálu se meze nekladou - zátky dostaly "nový život" a zdobí prestižní galerii!

Pstruh a řepa beze zbytku
7.10.2016

V brněnském KOISHI se šéfkuchař vždy snaží zpracovat celou surovinu beze zbytku! Takhle vypadal jeho lehce zauzený pstruh s chipsy z vlastní kůže a usmaženými šupinkami. Doprovázel ho tartar z řepy, pyré z odřezků a lehká majonéza s citronem, jejímž základem byl vývar z rybích kostí.

Hurá na kompost!
30.9.2016

Pavel Maurer se kompostování nebojí! Na Moravě se jako malý všechno naučil od své maminky a babičky. Není to zas tak složité a zahradu k tomu nepotřebujete - kompostovat můžete klidně i na balkoně v paneláku! Kokoza vám poradí jak!!!

Vinobraní
20.9.2016

Müller Thurgau "dortík" z vinných slupek o průměru půl metru lisovali o víkendu na vinobraní na Pražském hradě. Mošt byl vynikající, nálada také!

Stolní fotbal
16.9.2016

Je libo partičku fotbálku přímo u stolu? V restauracích DC krále se španělskými kořeny - chefa José Andrése - se v pauze, kdy čekáte na objednávku, nikdy nenudíte!

Špačci
13.9.2016

I staré záclony a noční košile používají vinaři, aby vyplašili špačky, brousící si zobáčky na jejich úrodu!

Jablíčka
9.9.2016

To, že vám jablíčka ze zahrady brzy shnijí, je rozhodně správně! Je to totiž důkaz, že nejsou nijak chemicky ošetřena. Jíst už se sice nedají, ale stále je můžete hodit na kompost:)

Bábovka
2.9.2016

Ořechy ze zahrady, zbylé máslo od snídaně, polohrubá mouka těsně před expirací, 4 vajíčka od sousedky, mletý mák a třtinový cukr:)



 
Kdo chce dobře jíst, nesmí urazit kuchaře.
Čínské přísloví
Top
English