VYHLEDEJTE A HODNOŤTE

Nápady

Žito nad zlato
10.6.2016

Domácí žitný chléb všech příchutí? Koláčkova pekárna. Manželé Koláčkovi připravují také skvělé muffiny a samozřejmě koláče! Na ‪Prague Food Festivalu měli se svými výrobky opravdu úspěch a navíc prý žádný z jejich výrobků nepřijde nazmar, všechny mají svého kupce, tedy respektují filosofii ‪Taste-Waste.

Lesní víla
4.6.2016

Je libo květinové šaty? :)

První dáma
27.5.2016

Liběna Rochová udělala pro Prague Food Festival "Lady Kompost". Přijďte se na ni podívat do Královských zahrad Pražského hradu! Bude tam na vás čekat do neděle!

Prague Food Festival
20.5.2016

Už za týden vypukne největší gastronomická událost roku! Nenechte si ji ujít!!! Ponese se v duchu oslav X. jubilejního výročí, filosofie Taste-Waste a vzpomínek na jednoho z našich největších panovníků - Karla IV.

Slupkový "amuse bouche"
13.5.2016

V restauraci Piano Nobile v nádherném zámku Chateau Mcely dělají zázraky z ingrediencí, které se běžně považují za odpad: chips ze slupky od brambor, pyré ze slupek z kořenové zeleniny a k tomu pesto ze stonků bylinek z vlastní zahrádky!

Platýs
6.5.2016

I platýs má duši! Andaluský chef Ángel León dává mořským potvůrkám "nový život". Poté, co je sníte, dostanete jejich obtisklé siluety na papíře, abyste na ně už nikdy nezapomněli. Jestli to chcete také zažít, pojeďte s námi na Mňam Tour!

Jak snížit množství vyhozeného jídla?
29.4.2016

„Paběrkování“ je projekt, při kterém se sbírá nedokonalá zelenina na polích. Jde o plodiny, které nevyhovují z estetického hlediska – jsou příliš malé, příliš velké, příliš křivé, špatně uříznuté nebo mají nevyhovující barvu. Zemědělci je kvůli tomu nemohou udat u obchodních řetězců, a proto zůstávají na poli k zaorání. Iniciativa Zachraň jídlo se rozhodla, že pro tyto plodiny začne jezdit, sbírat je a darovat je tzv. potravinové bance, která dál přerozděluje jídlo potřebným lidem. Zapojit se můžete i vy!

Nový život starým věcem
22.4.2016

Trabant pro všechny účely aneb jak uskladnit dřevo na zimu :)

Příbory
15.4.2016

Letošní příbory na Prague Food Festivalu budou kompostovatelné, pružné a pevné! Jsou vyrobené z lisovaných přebytků vzniklých při zpracování cukrové třtiny a obilnin. Za vhodných podmínek je doba rozložitelnosti 100 až 180 dní. Velké díky obalynajidlo.cz!

Losos zpracovaný od hlavičky až po ploutvičky
31.3.2016

Jak si poradila s taste-waste receptem nejlepší restaurace r. 2016 v Grand Restaurant?: Chipsy z kůže lososa, omáčka ze zbytků oškrábaných z kostí, tataráček z mastné pupeční části lososa, pěna z lososových odřezků, ozdobeno salátkem z oškrábané bílé ředkve.



 
Uvést dívku do noblesního restaurantu – to je dobrý začátek romantického příběhu.
Anonym
Top
English