VYHLEDEJTE A HODNOŤTE

Nápady

Mňam Procházka - Etnosvět
9.2.2016

Grand Restaurant Festival v duchu Taste-Waste: Taštička plněná zeleninou a seitanem (rostlinná bílkovina) s omáčkou z pečených paprik a se smaženými bramborovými slupkami.

Buďte kreativní!
5.2.2016

Toto není nejlepší způsob jak se zbavit tvrdého pečiva. Tipů je spoustu: rozpéci s trochou másla či olivového oleje, romočit + "vyždímat" a použít k zahuštění polévek, na strouhanku, nádivku, žemlovku, pro domácí zvířata...

Amuse bouche podle Terasy U Zlaté Studně
29.1.2016

Mražená pralinka ze zbytků nastrouhané žluté mrkve (to, co zbylo z přípravy fresh džusu), zalitá čajem ze slupek z přezrálých rajčat. Vše je 100% přírodní, bez přídavku soli, cukru, či jakéhokoliv dochucovadla. Tak chutná taste-waste.

Jak správně uchovávat potraviny
22.1.2016

Co uděláte, když přijdete z nákupu? Nahrnete vše bezmyšlenkovitě do lednice? Pozor na to, některé druhy zeleniny a ovoce tam nepatří, protože rychleji podléhají zkáze v zimě. Jsou to třeba okurky, rajčata nebo banány. Více se dozvíte v rozhovoru s organizací Zachraň jídlo, který vznikl v rámci projektu Nejsem plýtvák.

Milujeme víno
15.1.2016

Zeď z korků od vína? Wine not?;)

Kaktusová pochoutka
29.12.2015

Málokdo ví, že jsou plody opuncie jedlé. Dužina je sladká a sťavnatá s chutí tropického ovoce. Váže na sebe tuky, takže je to skvělá volba pro "povánoční odtučňovací kůru":) Ale pozor na trny!

Netradiční Vánoce
26.12.2015

Stromeček z uschlých větviček? Proč ne?

Amuse bouche I.
4.12.2015

Gel z pečených bramborových slupek a perly z podmáslí. Taste-Waste předkrm podle Borgo Agnese (Brno), které se letos umístilo v TOP 10 restauracích.

Dejme věcím nový život!
27.11.2015

Mnoho věcí kolem nás může mít i "druhý" život, být užitečné, recyklované a ne prostě jen odhozené do koše. Taste-Waste na našem webu vám řekne víc.



 
Nepijeme proto, abychom upadli, ale abychom se povznesli.
Perské přísloví
Top
English