U Majáku

Pro hlasování je nutné se Přihlásit

U Majáku - interiér restaurace

Částkova 53, Plzeň

Kuchyně: česká, česká moderní, mezinárodní

Vlastnosti: bezbariérová, dětský koutek, farmářské produkty, salónek, zahrádka

Otevřeno: 10.30–22, po–čt, 10.30–23, pá–so, 12–22, ne

+420 774 692 480

Snad každý z nás vnímal v dobrodružných knihách maják jako symbol bezpečí, jako záruku pohody a klidu. Majáky a jejich světlo zachránily životy mnoha poutníků. Dostalo se jim střechy nad hlavou, chutného jídla, dobrého pití a možnosti setrvat v bezpečí. Nemusejí stát jenom na pobřeží.

Vracovský Filip
Vracovský Filip

Filip Vracovský,

jméno, které zná mnoho Plzeňáků. Dlouhá léta působil jako šéfkuchař několika plzeňských vyhlášených podniků. Dlouholeté přátelství s nejvyhlášenějším plzeňským gastronomickým odborníkem Bohumilem Rydrychem ho před nedávnou dobou zavedlo do Restaurace U Majáku, kde poprvé ve své kariéře dostal volnou ruku v realizaci svého kuchařského umění. Sjíždějí se za ním zákazníci z širokého okolí. Společně se svým šéfem předávají svoje životní zkušenosti i na soukromé škole Akademii Hotelnictví a Cestovního ruchu v Plzni na Skvrňanech, kde studenty učí a připravují na životní cestu v gastronomii. Společně s Bohumilem Rydrychem brouzdají českou republikou a na přání svých zákazníků mnění koncepty hotelů a restaurací, kteří si nevědí rady se svým podnikem, nebo prostě gastronomii nerozumí a rozumět chtějí a chtějí svůj podnik vést a řídit úspěšně.

 

Je vášnivým houbařem, miluje poezii a oba jeho koníčky i promítá ve své práci. Jednoduchost, čerstvost a kreativita se  kterou se svojí práci věnuje je viditelná jak na talíři  tak i na spokojených zákonících, kteří se za jeho uměním rádi vracejí. Velmi často ho  můžete potkat na různých akcích  kde společně se svými kolegy vaří na podiu pro návštěvníky různých gastronomických festivalů.

Načítám ....