Profil uživatele
avatar

Jiřin1

Gourmet

Kdyby u nás kandidoval do parlamentu smažený řízek, tak má devadesát procent...bohužel:-(

Oblíbenost uživatele
  0
Oblíbenost komentářů
19
1
Počet komentářů 40
Ohodnocené restaurace 0
Účast na gastroakcích 2

Ohodnocené restaurace

Počet hodnocených restaurací v ročníku GR2016: 16

Odkud jsem: Zlín

Co dělám: vše co vynáší

Co nedělám: vše co nevynáší

Kam chodím: do restaurací

Kam nechodím: tam kde se kouří

Co miluji: ryby

Co nesnáším: smažené jídlo zasypané sýrem

Na co mám slabost: na super restaurace a dobré jídlo

Poslední úlovek: Koishi Brno

Co bych si dal/a k poslední večeři: Španělského ptáčka s rýží a kompotem :-)

Proč se vám budu líbit: umím slušně vařit

Moje nejoblíbenější

Restaurace: všechny dobré

Kuchař: Gordon Ramsay,Joel Rabuchon,Zdeněk Pohlreich

Pokrm: poslední dobou ryby a sushi

Nápoj: víno

Gastrokniha: Poklady České a Evropské kuchyně

Gastropořad: Ano šéfe a vše na TV Paprika

Gastrofilm: Křidýlko nebo stehýnko

Moje oblíbené z Maurerova výběru GRAND RESTAURANT

Moje komentáře

> 27. 04. 2016 - U Vychopňů: Velké zlepšení proti minulé...
Velké zlepšení proti minulé návštěvě. Restaurace a kuchyň je po rekonstrukci a také jídelní lístek se dočkal slušného vylepšení. Je sice stále na čem pracovat, ale již se tady dá slušně najíst.
> 27. 04. 2016 - Spices Restaurant and Bar, Mandarin Oriental: Tak úžasné spojení surovin...
Tak úžasné spojení surovin a souhra chutí stojí za každou utracenou korunu. Dále nemá cenu nic rozepisovat, to se musí zažít a hlavně ochutnat. Všem kdo miluje jídlo doporučuji návštěvu toho skvostu. Děkuji všem a těším se na další návštěvu.
> 27. 04. 2016 - Zdenek's Oyster Bar: Spíše náhodně vybraná...
Spíše náhodně vybraná restaurace, ale to bývá většinou dobrá volba. Tady se to tedy 100% potvrdilo:-) Objednané plato s mixem mořských plodů bylo prostě úžasné a tak jsem byl nucen přiobjednávat další a další ústřice v různých úpravách a velikostech, až jsem se dostal do ústřicové nirvány. Obsluha velmi příjemná a hlavně informovaná o každém detailu. MOC DOPORUČUJI VŠEM CO MILUJÍ ÚSTŘICE. Já si to moc užil a určitě se sem vrátím. Děkuji za nádherný ústřicový večer.
> 27. 04. 2016 - Maso a kobliha: Interiér připomínající...
Interiér připomínající nádražní bufet z 80 let. Nicméně jsem jdeme za jídlem tak hurá na to. Z fotek je jasné co jsme si ve 3 lidech objednali, ale malý komentář si neodpustím. Vepřové kůžičky a pálivé avokádo je opravdu dobrá kombinace a výborný doplněk k lahodnému pivu od pana Matušky. Moc dobrý lososový gravadlax na tmavém chlebu. Mám velmi rád dršťky, ale úprava pana Daye mne moc neoslovila. No a na závěr nemohla chybět kobliha, ale za 55,- Kč jsem tedy čekal větší pecku-babička dělá lepší
> 27. 04. 2016 - U Gregorů: Po vstupu do restaurace...
Po vstupu do restaurace jsem chtěl odejít (zakouřená hospoda). Rezervace naštěstí proběhla a tak nás číšník posadil k poslednímu volnému stolu v nekuřácké části.Objednání sice trvá, ale tanková Plzňička je jako křen. Jídlo velmi slušné kvality. Určitě doporučím paštiku, kulajdu a žebra. Jen ten "domácí" chleba byl asi z Albertu:-) Celkový dojem je dobrý a určitě tuto restauraci doporučím. Jenom snad malé upozornění pro majitele. Najděte si prosím lepšího dodavatele na víno.
> 24. 02. 2016 - Kulaťák: Tak na grundle se moc...
Tak na grundle se moc těším. Příští týden jsem v Praze, tak musím znovu zajít. Děkuji za tip pane Boddie.
> 14. 02. 2016 - UNO Zlín: Páteční návštěva a...
Páteční návštěva a degustace Valentýnského menu dopadla na výbornou. Jako vždy velmi vlídné a přátelské přivítání od paní Riegelové. Jako amuse bouche foie gra v úpravě creme brulee dostála svému francouzskému názvu a opravdu nám"roztančila" naše ústa. Další zvolené chody opět vzorně a s láskou připraveny a naservírovány (viz foto). Jenom bych rád upozornil na ÚŽASNÉ kozí semifreddo, které dokonale ukončilo celou naši degustaci. Velká poklona mladému a velmi talentovanému kuchaři Martinovi.
> 11. 02. 2016 - Mata: Nó, to zní lákavě:-) Do...
Nó, to zní lákavě:-) Do mekáče tedy nepůjdu, ale tady tedy na 100% také ne. Opravdu se mi zdá, že některé restaurace se dostávají do výběru hodně podivnou cestou. Moc by mne zajímalo, kdo od pana Maurera navštívil třeba tuto "restauraci"? Děkuji za upozornění pane Mirku 7.
> 11. 02. 2016 - La Gare Brasserie: Trochu rozpačitý začátek...
Trochu rozpačitý začátek při snaze posadit 2 dobře urostlé muže k miniaturnímu stolečku, ale jinak velmi slušná restaurace. Ústřice, žabí stehýnka i šneci na 1. Cibulačka trochu horší než v Imperialu, ale také ušla. Jako hlavní chod telecí ledvina (moc dobrá) a solidně připravené plody moře. Ovšem určitě doporučuji ochutnat zázvorovou zmrzlinu, ta je opravdu vynikající. Děkuji a rád se zase někdy vrátím.
> 11. 02. 2016 - Tanzberg Boutique Hotel, Marcel Ihnačák Restaurant: Nějak se ztratilo...
Nějak se ztratilo pokračování, tak to ještě jednou dopíšu. No nebudu to moc rozvádět. Objednal jsem si steak v provedení medium rare na zeleném pepři a dostal jsem tohoto utrápeného a suchého bohouška (viz foto), posypaného suchým černým pepřem. K tomu tedy hromadu celkem nedochucených fazolek. Vážený pane kuchaři, jak takovou šílenost můžete vypustit z kuchyně! Pokud jste to ještě neviděl, tak tady přikládám názornou tabulku s úpravami steaků. Věřím, že příště to bude mnohem lepší. Takže příště
> 10. 02. 2016 - Tanzberg Boutique Hotel, Marcel Ihnačák Restaurant: Vracel jsem po týdnu z...
Vracel jsem po týdnu z Itálie a vyzkoušel jsem tuto restauraci v sobotu večer. A tady je pár postřehů. Restaurace moc hezká a obsluha úplně v pohodě. Rychle objednáno a čekání na 1.chody také žádná pohroma. Polévka Goldene Joich naprosto v pořádku, jenom ten 1 knedlíček by snesl více péče. Za 75,- Kč polévka musí být na 100%. Huspenina a hlavně domácí játrová paštika byla perfektní. Takže celkem velké naladění na hlavní chody. Bohužel se stalo to co jsem neočekával ani omylem.
> 17. 01. 2016 - U Johana penzion: JEJDA, tak také zde jsem...
JEJDA, tak také zde jsem již velmi dlouho nebyl a jsem mile překvapen:-) Jídlo a obsluha dnes na 1 s *. Doporučuji všem co se chtějí velmi dobře najíst za přijatelné peníze. Je moc dobře, že se ve Zlíně najde restaurace, která nejen že si udržuje velmi slušný standard, ale pracuje na vylepšení. Děkuji a těším se na další návštěvu.
> 17. 01. 2016 - Radun: Již při vstupu do...
Již při vstupu do restaurace jsem trochu rozčarován přístupem mladší servírky, která na můj pozdrav ani neodpoví. Polévka vývar ještě ušla, ale předkrm v podobě malého špenátového quiche byl prostě otřesný. A bohužel tento trend pokračoval i u hlavního chodu. Ryba nedochucená a v kombinaci s nedochucenou suchou čočkou to bylo jako žvýkat polystyren. Na mou připomínku do kuchyně, že se to nedá jíst, se nikdo ani neomluvil. Že se nestydíte pane kuchaři, taková "jídla" pustit z kuchyně zákazníkovi!
> 17. 01. 2016 - KOISHI fish & sushi: Téměř po roce se nedočkavě...
Téměř po roce se nedočkavě vracíme do této restaurace. Minulá návštěva dopadla na výbornou, tak se moc těšíme co nás čeká. Nicméně na to , že je večer tak je divné, že je restaurace naprosto prázdná. Bohužel již asi víme proč. Celkový dojem z jídla není úplně špatný, hlavně předkrmy mají výborný potenciál. Ovšem hlavní chody jsou trochu překombinované a zbytečně složité. A asi největší kámen úrazu jsou brutálně vysoké ceny, za mikro porce jídla. No, asi to byla poslední návštěva této restaurace.
> 17. 01. 2016 - U Námořníka restaurant a penzion: Velmi příjemná...
Velmi příjemná hospůdka,kterou jsme navštívili druhý den po Miuře. Jako předkrm paštika a šneci. Musím říct, že to byla opravdová lahůdka. Hlavní chody kachní a kuřecí prsíčka na jedničku, včetně špenátku, který byl jedna báseň. Jenom ten hovězí biftek byl trochu tužší. Určitě by bylo dobré nakoupit trochu stařené maso a bylo by to vše za 1 . Nicméně určitě doporučuji a rád se tady vrátím.
> 17. 01. 2016 - Miura hotel: Dlouho očekávaná návštěva...
Dlouho očekávaná návštěva této restaurace dopadla tak na 1/2. Předkrmy "zavináč" a foie gras na 1. Polévka Thai - curry stojí za každou korunu a určitě se na ni ještě jednou vrátím. Nicméně hlavní chody velmi rozpačité. Králičí stehno ještě ucházející, ale variace selátka žádná sláva. Bůček moc dobrý, ale kotletka tvrdá a špenát, jako ze školní jídelny. Domácí hříbkové těstoviny jsme museli vrátit, protože se nedali sníst vůbec. Jako dezert byla zmrzlina kterou opravdu umí, mimo pistáciové.

Moje gastrofotky

Fotky z komentářů