Profil uživatele
avatar

Petr R.

Gourmet

Není většího zla než nespokojenost s tím, co máme. (Lao-c´)

Oblíbenost uživatele
  0
Oblíbenost komentářů
6
0
Počet komentářů 38
Ohodnocené restaurace 14
Účast na gastroakcích 0

Ohodnocené restaurace

Počet hodnocených restaurací v ročníku GR2018: 14

Odkud jsem: ze severu Čech

Co dělám: vcelku hodně běžné věci, až na pár výjimek

Co nedělám: nejezdím rychle autem

Kam chodím: do divadel, na koncerty, do restaurací, do hospody, k přátelům

Kam nechodím: na fotbal

Co miluji: mou rodinu

Co nesnáším: povrchnost

Na co mám slabost: na dobrou hudbu, dobré jídlo a pití

Poslední úlovek: nerybařím, takže nic

Co bych si dal/a k poslední večeři: segedínský guláš mé tchýně

Proč se vám budu líbit: to nemám nejmenší tušení

Moje nejoblíbenější

Restaurace: CODA Restaurant na Malé Straně

Kuchař: David Šašek, Pavel Býček

Pokrm: nemám jen jeden ten nej

Nápoj: víno

Gastrokniha: žádnou jsem nečetl

Gastropořad: nesleduji

Gastrofilm: asi jem žádný neviděl

Moje oblíbené z Maurerova výběru GRAND RESTAURANT

Moje komentáře

> 27. 01. 2018 - Francouzská restaurace Art Nouveau: Nebudu říkat, že jsem byl...
Nebudu říkat, že jsem byl mile překvapen, protože jsem zde 100% servis očekával. Už se mi ale mnohokrát stalo, že se při velkém očekávání někde něco pokazilo. V Art Nouveau nikoliv. Prostředí noblesní, servírované festivalové menu prostě skvělé, obsluha profesionální do posledního detailu, a přitom velmi přátelská. Pokud bych měl vzít někam na oběd či večeři někoho, na kom by mi hodně záleželo, tak tato restaurace by byl jistě jeden z kandidátů. Sem se určitě vrátíme.
> 25. 01. 2018 - Chorvatský mlýn: Také jsme zašli s rodinou...
Také jsme zašli s rodinou na oběd na základě doporučení komentářů GR a stálo to za to. Díky všem za tip.
> 24. 01. 2018 - Chorvatský mlýn: … Speciálně u tohoto jídla...
… Speciálně u tohoto jídla je pak ryba obsluhou vyjímána ze solného krunýře a následně porcována a servírována na talíře přímo před vámi na stole. Nejen u této „operace“ je obsluha skutečně přátelská. Cítil jsem se po celou dobu návštěvy vyloženě příjemně. Vřele doporučuji, my se sem určitě budeme vracet.
> 24. 01. 2018 - Chorvatský mlýn: Můj život gastronauta...
Můj život gastronauta amatéra se po návštěvě Chorvatského Mlýna dělí na „před“ a „po“ Istrijské rybí polévce s plody moře. Samozřejmě maličko přeháním, ale kdo již tuto delikatesu ochutnal, tak mi dá zapravdu, a kdo ne, tak si jí zde příště určitě dejte. Následující mořský vlk v krunýři z mořské soli byl také skvělý (porce pro dvě osoby, ale manželka se „obětovala“ a šla do vlka se mnou). Čerstvou rybu prostě nejde nahradit a zde jí umí přípravou dále povýšit…
> 22. 01. 2018 - Steakgrill: Děkuji za vysvětlení. Budu...
Děkuji za vysvětlení. Budu při čtení jídelních lístků zase moudřejší a hlavně jsem vlastně rád, že chyba byla v mé volbě. Mám tuto restauraci - motorest rád, zatím jsem se zde vždy dobře najedl a po poslední návštěvě jsem si říkal "co se děje?". Takže nic, jen si příště musím vybrat méně prorostlý steak.
> 21. 01. 2018 - Steakgrill: Opět se zastavuji na pozdní...
Opět se zastavuji na pozdní oběd při cestě po D8 a protože jsem zde během půlroku potřetí, je načase vyzkoušet tedy nějaký ten steak. Dávám si tedy Chuck Flap 300 g a zcela upřímně z něj úplně nadšený nejsem. Obsah tuku v mase je na můj vkus už moc vysoký, takže jídlo je docela dost mastné, a to zrovna nemusím. Buď byla chyba v mé volbě steaku, nebo nebyla vstupní surovina 100%. Asi se příště vrátím k masům upraveným sous-vide, které mi zde vždy chutnají.

Moje gastrofotky

Fotky z restaurací