Profil uživatele
avatar

baxapetr

Gourmet

Oblíbenost uživatele
  0
Oblíbenost komentářů
1
0
Počet komentářů 8
Ohodnocené restaurace 11
Účast na gastroakcích 21

Ohodnocené restaurace

Počet hodnocených restaurací v ročníku GR2017: 11

Moje komentáře

> 21. 02. 2017 - Francouzská restaurace Art Nouveau: Skvělé jídlo, interiér i...
Skvělé jídlo, interiér i obsluha. Až při 3. návštěvě různých restaurací v rámci GRF 2017 mě došlo proč byl vždy u hlavního jídla servírován na talíři i jakýsi "přídavek". Tady k selečím kotletkám husí quiche. Ono to asi souvisí s letošním mottem festivalu „Baroko na talíři“, že jo pane Maurere?
> 21. 02. 2017 - Aria Hotel, CODA Restaurant: Zatím pro mne největší...
Zatím pro mne největší zážitek z letošního GRF. Konečně vím, co znamená moderní česká kuchyně. Suroviny, kuchařské techniky, servírování a prezentace jídel, vše ve skvělé harmonii.
> 21. 02. 2017 - Spices Restaurant and Bar, Mandarin Oriental: Kvalitní GRF menu...
Kvalitní GRF menu inspirované asijskou kuchyní ve špičkové pražské restauraci.Jídla tedy nelze srovnávat se street-food zážitky s jejich autenticitou. Ta vykoukla v případě kimči (slanost způsobená fermentací za přítomnosti pěkné dávky rybí omáčky)nebo slano-sladká švestková omáčka (možné použití umeboshi). Myslím, že změna šéfkuchaře nevedla ke snížení vysoké laťky zdejších pokrmů. Mojí nejoblíbenější částí nabídky přesto od minulého léta zůstávají míchané nápoje skvěle doplňující krmi.
> 24. 01. 2017 - Aureole Fusion Restaurant & Lounge: Festivalové menu odpovídá...
Festivalové menu odpovídá zaměření restaurace na fůzi kuchyní Evropy a Asie. Všechna jídla měla vysoký standard. Originální byl dezert - mléčný morek je opravdu z morku z hovězích kostí a mléčné čokolády. Vína z Chile neurazila, ale mi je doplnili koktejlem MAI-TAI, který nám menu doprovodil také bezvadně.
> 22. 01. 2017 - Salabka: Navštívili jsme Salabku po...
Navštívili jsme Salabku po delší době a zkusili jsme jejich zabíječku - klasická jídla, ale v moderní úpravě - prdelačka, ovar, jelito, jitrnice. Jídlo nás mile překvapilo a cenové relace již nejsou tak vysoké jako před lety po otevření. To neplatí o víně. 150,- Kč za 0,15l sklenku místního vína je naprosto nepřiměřené i když RR nebo RM mají v určitých ročnících kvalitu.
> 21. 01. 2017 - Bellevue: Na závěr bych chtěl...
Na závěr bych chtěl pochválit vstřícnost obsluhy, která nám vyměnila poněkud plošší standardně servírovaný vlašský ryzlink za opravdu pěkný kousek od pana Peřiny z Klentnice.,
> 21. 01. 2017 - Bellevue: Hlavní chodem je skvěle...
Hlavní chodem je skvěle ugrilované kachní prso v kombinaci s velmi štědrým množstvím jeruzalémských artyčoků doplněných topinamburovým pyré obarveným nazeleno kadeřavou kapustou. Na talíři tuto kombinaci mezinárodní kuchyně doplňuje středoevropská klasika konfit s kachního stehna s hruškou. Také výborné, ale dle mého, šlo spíš o mezichod než funkční celek s grilovaným kachním prsem. Zajímavě servírovaný dezert zakončil menu, které si známku jedna určitě zaslouží. Na závěr bych chtěl pochválit v
> 21. 01. 2017 - Bellevue: Restaurace v brzkém...
Restaurace v brzkém odpolední zalitá zimním sluncem a výhled na zasněžené Hradčany a Petřín neumožňují oznámkovat interiér jinak než jedničkou. Degustační menu rozšířila restaurace o krém z černého kořene s koprem. Milé. Uzená makrela, servírovaná mimo jiné s pickles fenyklem a výraznou pastou z avokáda splňuje rčení "jednoduché, ale rafinovaně". Hlavní chodem je skvěle ugrilované kachní prso v kombinaci s velmi štědrým množstvím jeruzalémských artyčoků doplněných topinamburovým pyré obarveným n