Profil uživatele
avatar

Libuše

Gourmet

Oblíbenost uživatele
  0
Oblíbenost komentářů
1
0
Počet komentářů 22
Ohodnocené restaurace 13
Účast na gastroakcích 19

Ohodnocené restaurace

Počet hodnocených restaurací v ročníku GR2018: 13

Odkud jsem: Praha

Moje nejoblíbenější

Gastropořad: Gastroglosa Pavla Maurera

Moje komentáře

> 22. 02. 2018 - Bellevue: Výborný amuse - "panák"...
Výborný amuse - "panák" teplého krému, dobroučká focaccia. Nezklamal ani uzený pstruh s quinou. Kulinářským vrcholem se stal měkkoučký selečí hřbet se šťavnatou a přitom křupavou kůžičkou. Překvapil efektní předdezert a ještě víc ho předčila symfonie chutí dezertu kombinovaného z hrušky, krému posypaného mákem a krekrů z ořechů. Přiobjednali jsme si kávu a k tomu jsme dostali zlatou tečku na čokoládových pralinkách. Vína dobře ladila, obsluha pozorná, výhled fascinující, prostě vše jedna báseň.
> 21. 02. 2018 - Cafe de Paris: Příjemná skromnější...
Příjemná skromnější restaurace, romantické místo, přátelská obsluha i se skvělým výkladem pana šéfa o Velkopřevorském paláci. Z jídla byl nejlepší dezert na závěr. Dýnové špecle mne nenadchly, i když jsem se na ně těšila. Byly nevýrazné. Slávky byly chutné, ale tři se neotevřely, asi jsem měla smůlu.
> 21. 02. 2018 - Four Seasons hotel, CottoCrudo: Skvělé amuse-bouché tj....
Skvělé amuse-bouché tj. kozí sýr krásně doplněný červenou řepou a dýnovým pyré, svojí velikostí byl spíše na úrovni předkrmu. Nadchla mne chutí i esteticky treska s avokádem a fermentovanou ředkvičkou. Cokoládový dezert byl pohádka. Cením si vysoce profesionální obsluhy, dokonalá týmová souhra!
> 18. 02. 2018 - U Emy Destinnové: Pane Bodie, nelíbily se mi...
Pane Bodie, nelíbily se mi Vaše 2 velmi osobní, povýšené a unfer komentáře z 10.2. na pana Stevena, už když jsem si oba komentáře přečetla. A 16.2. po úspěšné návštěvě restaurace jsem se rozhodla projevit nesouhlas nejen konkrétní odpovědí na Váš komentář, ale i po 1 červeném palci na oba komentáře. Červené palce považuji za hlasování, kdo s daným komentářem - názorem nesouhlasí. Nepovažuji to za unfer. Pokud Vy nesouhlasíte s mým názorem, klidně mi dejte palec dolů. Nebude mne to trápit. :-)
> 17. 02. 2018 - Aquarius Restaurant: Tartar z tuňáka jako...
Tartar z tuňáka jako malířská paleta byl chutný i krásný na pohled. Bažantí prso bylo křehoučké a pohanka nezklamala. Omáčka z červené řepy z tohoto chodu vytvořila malířské dílo na talíři. Obsluha byla profesionální, interiér romantický. Jediné, co mohu vytknout, je daleká cesta na WC dolů po schodech do suterénu. Ale to je problém mnoha dalších restaurací v historických stavbách.
> 16. 02. 2018 - U Emy Destinnové: Králík byl dnes výborný,...
Králík byl dnes výborný, vůbec ne suchý. A steak s houbami byla lahůdka. Při Vaší návštěvě jste měl super smůlu nebo jen špatnou náladu. :-)
> 16. 02. 2018 - U Emy Destinnové: Skvělé jídlo! Pane šéfe,...
Skvělé jídlo! Pane šéfe, díky za wow zážitek! Carpaccio z divočáka byl nejlepší amuse-bouche ze všech 20 restaurací GRF, které jsme vloni i letos navštívili. Králičí hřbet na pancettě byl šťavnatý, výborný. Treska byla správně restovaná, ale mohla být trochu výrazněji dochucená. Steak s houbovým ragú byl skvělý. Panna cotta byla lahodná. Servírka Harriet a číšník Lev byli velmi profesionální a mílí. Myslíme, že Steven vede restauraci výborně. Pomluvy nemají pravdu. Budeme se sem rádi vracet.
> 15. 02. 2018 - Mlýnec: Skvělý měkoučký flat iron...
Skvělý měkoučký flat iron steak! K tomu lahodné batátové pyré, ale škoda, že ho bylo tak málo. Milý byl i amuse bouche (celerová pěna ozdobená tapiokou) a předdezert -pěna s curry a ananasem. Méně milé bylo posazení proti stěně zády k restauraci. Na tmavé chodbičce u toalet byla detektivka nalézt dveře do kabin, černá stěna i s dveřmi byla pomalovaná rostlinnými a zvířecími motivy, hezké, ale frustrující tápání. Dveře do kabin šly navíc těžce otvírat. Krásné jsou dveře a kamenný portál do šatny.
> 15. 02. 2018 - InterContinental hotel, Zlatá Praha: Excelentní obsluha a...
Excelentní obsluha a výhled, výborné jídlo i víno. Kachní prso a červené víno byly lahodné oku i jazyku. Pro kolegyni byl nejvíce Wow ořechový chléb. Wow pro mne byla bezlepková varianta dezertu a to mandarinková pěna s kandovaným zázvorem, lepší bezlepkový dezert jsem nikdy nejedla.
> 08. 02. 2018 - Levitate Restaurant: Skvělá vietnamská...
Skvělá vietnamská restaurace nás velmi mile překvapila. Milý koncept vznášejících se hnízdeček a svislé zahrady krásně pozvedl sklepní prostory do oblak. Nejvíce nás oslovil šnek jako amuse bouche a sýrový krém na sladko jako dezert. Degustace byla velmi zajímavá vč. možnosti ochutnat originální nealkoholické koktejly a silnou vietnamskou kávu.
> 08. 02. 2018 - Terasa U Zlaté studně: Výborná degustace, pozorný...
Výborná degustace, pozorný personál, romantické místo s výhledem. Amuse bouche byl velmi dobrý, předkrm a růžové víno Les Pins Couches byly výborné. Hlavní chod pikantní treska překvapivě, ale úspěšně párovaná s červeným vínem Barbera del Monferrato 2011 byly skvělé. Úplně nejvíc však nadchl vynikající dezert čokoládový ganache, který byl párovaný se Sauvignon blanc - výběr hroznů. Krásný degustační lístek, škoda, že na webu GRF chybí fotografie nádherně naservírovaných pokrmů. Tak je přidávám.
> 04. 02. 2018 - Marriott hotel, Midtown Grill: Byli jsme na degustaci...
Byli jsme na degustaci vrámci sobotního obědu. Dcera i já jsme odcházely spokojené, zeť byl nenasycený, dal by si vše ještě jednou. Amuche-bouche a studený předkrm byly skvělé vč. mladých rostlinek hrášku. V teplém předkrmu jsme očekávali šťavnatější krevetu,ale chuťově byl také velmi dobrý. Hlavní jídlo chutnalo skvěle i když bylo téměř studené. Personál byl ochotný, pan Josef a kuchaři mi vyšli vstříc s bezlepkovými úpravami. Např. vinná omáčka byla skvělá.
> 31. 01. 2018 - Augustine Restaurant: Skvělé menu, úžasná obsluha...
Skvělé menu, úžasná obsluha a neopakovatelně krásný a tichý interiér i exteriér. Dokonalá romantika a večerní relax i díky opravě Letenské ulice bez dopravy. Zatím je to nejlepší zážitek ze všech restaurací z loňského i letošního GRF.
> 31. 01. 2018 - Asian Temple: Tuňák byl výborný, polévka...
Tuňák byl výborný, polévka zajímavá, ale hlavní jídlo hovězí pupek byl houževnatý, krvavý. Obsluha milá, ochotná, prostředí příjemné, krásné toalety a akvária. Hudba se k interiéru moc nehodila.

Moje gastrofotky

Fotky z komentářů