• Víkendové pořady Pavla Maurera na téma Nejezte blbě!
Glosa Pavla Maurera
• Pravidelné články z úst Pavla Maurer - každou středu v Metru, a dříve každý čtvrtek v Reflexu.
• Blogy
Listoval jsem minulý týden seznamem, který uvádí 100 nejlepších restaurantů na naší planetě. Ten seznam je z roku 2014,...
Minulý týden jsem si v tomto čase stýskal na restaurace na Moravě, které nezvládly nápor víkendových hostů přijíždějících...
S naším gastronomickým expertem Pavlem Maurerem za chvíli vyrazíme na jižní Moravu. Rodáka z Hané tam nevítali s otevřenou náručí. Proč?
Přijdete do restaurace, a dostanete před jídlem mističku másla a kousek pečiva. Co je to za kreativitu? A není to mrhání?
Modlitba před jídlem - věc, která se už u českých stolů nevidí tak často, jako dřív. Ať už jste věřící, nebo ne, jisté je, že takové rozjímání před jídlem a vděk za to, že si můžeme pochutnat na skvělém pokrmu má něco do sebe.
Vybrat tu nejlepší biopotravinu roku není vůbec jednoduché. Své o tom ví gurmán Pavel Maurer, který byl součástí poroty.
Jak to určitě nemá vypadat a fungovat v nóbl restauraci?
Město Amatrice dalo světu pokrm, který se jmenuje Pasta al Amatriciana. Ten teď může městu zničenému zemětřesením pomoci. Jak?
Jaké delikatesy by vám neměly uniknout při návštěvě Španělska? Každá oblast na Pyrenejském poloostrově má svá kulinární specifika.
Některé legendy tvrdí, že si kromě jiného rád pochutnal na bobrech, veverkách a vránách. Je to ale pravda? Do talíře Karla IV. nahlédl Pavel Maurer.
Jaké dobroty byste si neměli nechat ujít v kolěbce světové gastronomie, ve Francii? Poradí vám Pavel Maurer ve své dnešní výpravě za evropským typickým jídlem.
Pokládali jste si někdy otázku, proč jídlo od našich babiček tak chutná? Možná je to tím, že si při vaření často zpívaly a nikam v kuchyni nespěchaly. Jak to mají profesionální kuchaři v restauracích?
Kde ochutnat speciální sýry, šunku, mušle nebo pivo? To všechno ví Pavel Maurer, který se ve své glose zaměřil na Švýcarsko a Belgii.
Zatímco my obědváme, tak olympionici v Riu snídají. Pár tipů, čím vrcholoví sportovci začínají den, nabízí Pavel Maurer.
Na výlet za typickými evropskými jídly vás zve milovník dobrého jídla Pavel Maurer.
Určitě i vy doma spotřebujete spoustu jídla a pití, které se prodává ve skle. Proč jsou vracet jen některé lahve? A jak energeticky náročné je další zpracování vytříděného sklad?
Jestlipak víte, co mají z kulinářského hlediska společného filmy Motýlek, Šílený Max a Indiana Jones?
Pavel Maurer má za sebou zážitek, který si bude určitě pamatovat do konce života. Navštívil gurmánův ráj. Vyrazme s ním právě teď do Španělska.
V dnešní glose vzpomíná Pavel Maurer na své dětství a hlavně ovoce, které dnes už vymizelo z obchodů. Kdy se vrátí na pulty moruše, špendlíky, blumy nebo kdoule?