VYHLEDEJTE A HODNOŤTE

Pavel Maurer píše

Pavel Maurer

 

• Víkendové pořady Pavla Maurera na téma Nejezte blbě!
  Glosa Pavla Maurera

  So – Ne 12:10
Radiožurnál
 

• Pravidelné články z úst Pavla Maurer - každou středu v Metru, a dříve každý čtvrtek v Reflexu.
 
• Blogy

 

25. 06. 2009, Text: Pavel Maurer,Foto: Pavel Maurer
Vadí mi příliš servilní obsluha, nesnáším familiárnosti a stejně tak studené „psí“ čumáky, aroganci, schopnost obsluhy učinit vás průhledným a dívat se bez povšimnutí skrze moji marně mávající ruku s účtenkou!
18. 06. 2009, Text: Pavel Maurer,Foto: isifa.com
Tuhle otázku dostávám často. Jak vlastně poznám (kde se ve mně bere ta drzost a odvaha), že zrovna tahle restaurace je dobrá, že stojí za to ji doporučit ostatním a nebát se, že si uříznu ostudu? Přiznám se, že je to fuška!
11. 06. 2009, Text: Pavel Maurer,Foto: Lukáš Kalista, archiv PFF
04. 06. 2009, Text: Pavel Maurer,Foto: isifa.com
28. 05. 2009, Text: Pavel Maurer,Foto: Profimedia.CZ
21. 05. 2009, Text: Pavel Maurer,Foto: TV Nova
14. 05. 2009, Text: Pavel Maurer,Foto: PROFIMEDIA.CZ
09. 05. 2009, Text: Pavel Maurer,Foto: isifa.com
30. 04. 2009, Text: Pavel Maurer,Foto: Pavel Maurer
23. 04. 2009, Text: Pavel Maurer,Foto: Pavel Maurer
21. 04. 2009, Text: Pavel Maurer,Foto: Jiří Skupien
15. 04. 2009, Text: Pavel Maurer,Foto: archiv
02. 04. 2009, Text: Pavel Maurer,Foto: Veronika Hádková
26. 03. 2009, Text: Pavel Maurer,Foto: ARCHIV
Už se mi nechce pořád psát o restauracích, které musely zavřít, protože si to majitel špatně spočítal nebo že je krize.
19. 03. 2009, Text: Pavel Maurer,Foto: ARCHIV
Tato slova píšu v době, než celý gastronomický svět konečně zjistí, zda naše země a několik dalších států Evropy, respektive jejich nejlepších restaurantů, získají od Francouzů nějakou další toužebně očekávanou michelinskou hvězdičku.
13. 03. 2009, Text: Pavel Maurer,Foto: ARCHIV
Určitě znáte ten otřepaný vtip, jak přijde sedlák do nebe a Bůh mu nabídne splnit jeho nejvroucnější přání. Nejvíc ho trápí, že mu chcípla koza, jenže jeho posledním přáním kupodivu není nová koza, ale chce, aby sousedovi chcípla taky!
06. 03. 2009, Text: Pavel Maurer,Foto: Pavel MAURER
Nejstrašnější zážitek v restauraci je pro mne (tedy kromě špatného jídla) – číšník, který je cítit. Buď má na sobě košili z minulého čtvrtka, nebo se naopak před směnou pořádně umyl a následně polil hektolitrem kolínské.
27. 02. 2009, Text: Pavel Maurer,Foto: Pavel MAURER
Promiňte, ale to místo nesmím nikdy prozradit. Takový jsem dal slib. Požádal mne o to před mnoha lety kamarád zvaný „Dottore“, jenž miluje ryby a čas od času sem jezdí na pstruhy a siveny – jež po objednávce jde pan hostinský promptně a osobně vylovit za chalupu a po chvíli jeho paní už nese z nevelké kuchyně připravené ryby na talíři.
19. 02. 2009, Text: Pavel Maurer,Foto: ARCHIV
Měl jsem dnes velmi, velmi smutný rozhovor s velmi, velmi šikovným a prestižním šéfkuchařem, který je Francouz žijící již dlouho v naší zemi a zkušeně vařící velmi, velmi dobrá jídla. Rok 2009 začal tím, že snížil na 50% ceny všechna vína a drasticky zredukoval ceny jídla ve svém velkém, designově přitažlivém podniku.
13. 02. 2009, Text: Pavel Maurer,Foto: Pavel Maurer
Američané zajímající se o gastronomii (říká se jim „foodies“) vedou v poslední době hodně debat o tom, že dnešní mladí tráví u jídla co nejméně času, jen aby se už už mohli vrátit ke svým osamoceným přátelům: počítači, iPodu nebo k DVD přehrávačům. Tito jejich nejbližší přátelé jim bezpečně zajišťují vyhýbat se přílišným osobním kontaktům se živými kamarády.


 
Střez se dobrého kuchaře a mladé ženy!
Francouzské přísloví
Top
English