VYHLEDEJTE A HODNOŤTE

Pavel Maurer píše

Pavel Maurer

 

• Víkendové pořady Pavla Maurera na téma Nejezte blbě!
  Glosa Pavla Maurera

  So – Ne 12:10
Radiožurnál
 

• Pravidelné články z úst Pavla Maurer - každou středu v Metru, a dříve každý čtvrtek v Reflexu.
 
• Blogy

 

19. 11. 2016, Text: Pavel Maurer

Levný nábytek, malý výběr jídla a příjemná obsluha. Tak často vypadají restaurace s domácím prostředím, které nabízejí jednoduché menu za dobrou cenu. Právě na ně se dnes ve své gastroglose zaměřil milovník dobrého jídla a pití Pavel Maurer.

13. 11. 2016, Text: Pavel Maurer

Jsou potraviny, které nedoprovází dobrá pověst. Týká se to například polských výrobků, které zařadil na černou listinu gastronaut Pavel Maurer.

12. 11. 2016, Text: Pavel Maurer

Národní potravinová sbírka je dobrá věc, protože má svůj systém a svou jasnou filosofii. A klidně by mohla být jednou za měsíc, říká Pavel Maurer.

06. 11. 2016, Text: Pavel Maurer

Máte rádi velké porce jídla, nebo vám naopak vadí, když se jídlem plýtvá? Typický český strávník je podle některých statistik nejšťastnější, když v restauraci dostane porci, kterou by si mezi sebe mohli rozdělit klidně i tři lidi.

05. 11. 2016, Text: Pavel Maurer

Dřevěná, plastová nebo z rybích kostí. Taková jsou nebo byla párátka. Právě na ně se dnes ve své gastroglose zaměřil milovník dobrého jídla a pití Pavel Maurer. Věděli jste třeba, že existují párátka s příchutěmi?

30. 10. 2016, Text: Pavel Maurer

Gastronaut Pavel Maurer se zamýšlí nad tím, k čemu všemu můžeme použít zázvor.

29. 10. 2016, Text: Pavel Maurer

Mohla by to být velká delikatese, jenže v českém podání platí velké Jenže. Pavel Maurer ve své gastroglose mluví o kebabu.

26. 10. 2016, Text: Pavel Maurer

Zdravé či nezdravé?!

23. 10. 2016, Text: Pavel Maurer

Žebříčky nejlepších restaurací na světě jsou velkou vášní Pavla Maurera. Baví ho sledovat, jak se odborný i laický svět často diametrálně liší ve svém vnímání, co je vlastně to nejlepší.

22. 10. 2016, Text: Pavel Maurer

Všichni víte, že když přijdete do knihkupectví, tyčí se proti vám pyramida kuchařek, receptářů, dietologických příruček, zasvěcených průvodců po světě sýrů, bylinek, vína nebo piva. Dvě knihy představuje Pavel Maurer.

16. 10. 2016, Text: Pavel Maurer

Málo peněz, dlouhá pracovní doba, žádná dovolená. I tak někteří hodnotí práci v pohostinství. Najdou se i tací, kteří neváhají vaření v restauraci označit za otročinu.

15. 10. 2016, Text: Pavel Maurer

Degustovat se dá leccos. Víno, sýry, pálenka ale i voda. A věřte, že můžete narazit na rozličné typy vod.

09. 10. 2016, Text: Pavel Maurer

Moje moravská sestra má kočky, ovce a včely. Její černý kocour je tulák a čas od času se připlazí domů potrhaný a krvavý z kočičích šarvátek a všelijakého mrouskání. Bez dlouhých řečí se odšourá do zahrady a schoulí se do klubíčka pod včelí úl.

08. 10. 2016, Text: Pavel Maurer

Věříte, že dobré jídlo vám dokáže spravit náladu? Proč byste tomu také neměli věřit?

02. 10. 2016, Text: Pavel Maurer

Věříte, že jídlo funguje tak trochu jako obraz? Pro mnoho národů je jídlo svým způsobem uměleckým dílem.

01. 10. 2016, Text: Pavel Maurer

Možná jste dnes ráno také byli nakupovat na farmářských trzích. V posledních letech jsou čím dál oblíbenější.

25. 09. 2016, Text: Pavel Maurer

Listoval jsem minulý týden seznamem, který uvádí 100 nejlepších restaurantů na naší planetě. Ten seznam je z roku 2014,...

24. 09. 2016, Text: Pavel Maurer

Minulý týden jsem si v tomto čase stýskal na restaurace na Moravě, které nezvládly nápor víkendových hostů přijíždějících...

18. 09. 2016, Text: Pavel Maurer

S naším gastronomickým expertem Pavlem Maurerem za chvíli vyrazíme na jižní Moravu. Rodáka z Hané tam nevítali s otevřenou náručí. Proč?

17. 09. 2016, Text: Pavel Maurer

Přijdete do restaurace, a dostanete před jídlem mističku másla a kousek pečiva. Co je to za kreativitu? A není to mrhání?



 
Chuť přichází při jídle.
Francois Rabelais
Top
English