VYHLEDEJTE A HODNOŤTE

Pavel Maurer píše

Pavel Maurer

 

• Víkendové pořady Pavla Maurera na téma Nejezte blbě!
  Glosa Pavla Maurera

  So – Ne 12:10
Radiožurnál
 

• Pravidelné články z úst Pavla Maurer - každou středu v Metru, a dříve každý čtvrtek v Reflexu.
 
• Blogy

 

22. 10. 2016, Text: Pavel Maurer

Všichni víte, že když přijdete do knihkupectví, tyčí se proti vám pyramida kuchařek, receptářů, dietologických příruček, zasvěcených průvodců po světě sýrů, bylinek, vína nebo piva. Dvě knihy představuje Pavel Maurer.

16. 10. 2016, Text: Pavel Maurer

Málo peněz, dlouhá pracovní doba, žádná dovolená. I tak někteří hodnotí práci v pohostinství. Najdou se i tací, kteří neváhají vaření v restauraci označit za otročinu.

15. 10. 2016, Text: Pavel Maurer

Degustovat se dá leccos. Víno, sýry, pálenka ale i voda. A věřte, že můžete narazit na rozličné typy vod.

09. 10. 2016, Text: Pavel Maurer

Moje moravská sestra má kočky, ovce a včely. Její černý kocour je tulák a čas od času se připlazí domů potrhaný a krvavý z kočičích šarvátek a všelijakého mrouskání. Bez dlouhých řečí se odšourá do zahrady a schoulí se do klubíčka pod včelí úl.

08. 10. 2016, Text: Pavel Maurer

Věříte, že dobré jídlo vám dokáže spravit náladu? Proč byste tomu také neměli věřit?

02. 10. 2016, Text: Pavel Maurer

Věříte, že jídlo funguje tak trochu jako obraz? Pro mnoho národů je jídlo svým způsobem uměleckým dílem.

01. 10. 2016, Text: Pavel Maurer

Možná jste dnes ráno také byli nakupovat na farmářských trzích. V posledních letech jsou čím dál oblíbenější.

25. 09. 2016, Text: Pavel Maurer

Listoval jsem minulý týden seznamem, který uvádí 100 nejlepších restaurantů na naší planetě. Ten seznam je z roku 2014,...

24. 09. 2016, Text: Pavel Maurer

Minulý týden jsem si v tomto čase stýskal na restaurace na Moravě, které nezvládly nápor víkendových hostů přijíždějících...

18. 09. 2016, Text: Pavel Maurer

S naším gastronomickým expertem Pavlem Maurerem za chvíli vyrazíme na jižní Moravu. Rodáka z Hané tam nevítali s otevřenou náručí. Proč?

17. 09. 2016, Text: Pavel Maurer

Přijdete do restaurace, a dostanete před jídlem mističku másla a kousek pečiva. Co je to za kreativitu? A není to mrhání?

11. 09. 2016, Text: Pavel Maurer

Modlitba před jídlem - věc, která se už u českých stolů nevidí tak často, jako dřív. Ať už jste věřící, nebo ne, jisté je, že takové rozjímání před jídlem a vděk za to, že si můžeme pochutnat na skvělém pokrmu má něco do sebe.

10. 09. 2016, Text: Pavel Maurer

Vybrat tu nejlepší biopotravinu roku není vůbec jednoduché. Své o tom ví gurmán Pavel Maurer, který byl součástí poroty.

04. 09. 2016, Text: Pavel Maurer

Jak to určitě nemá vypadat a fungovat v nóbl restauraci? 

03. 09. 2016, Text: Pavel Maurer

Město Amatrice dalo světu pokrm, který se jmenuje Pasta al Amatriciana. Ten teď může městu zničenému zemětřesením pomoci. Jak?

31. 08. 2016, Text: Pavel Maurer

2 Eura na zdevastované město

28. 08. 2016, Text: Pavel Maurer

Jaké delikatesy by vám neměly uniknout při návštěvě Španělska? Každá oblast na Pyrenejském poloostrově má svá kulinární specifika.

27. 08. 2016, Text: Pavel Maurer

Některé legendy tvrdí, že si kromě jiného rád pochutnal na bobrech, veverkách a vránách. Je to ale pravda? Do talíře Karla IV. nahlédl Pavel Maurer.

21. 08. 2016, Text: Pavel Maurer

Jaké dobroty byste si neměli nechat ujít v kolěbce světové gastronomie, ve Francii? Poradí vám Pavel Maurer ve své dnešní výpravě za evropským typickým jídlem.

20. 08. 2016, Text: Pavel Maurer

Pokládali jste si někdy otázku, proč jídlo od našich babiček tak chutná? Možná je to tím, že si při vaření často zpívaly a nikam v kuchyni nespěchaly. Jak to mají profesionální kuchaři v restauracích?



 
Střez se dobrého kuchaře a mladé ženy!
Francouzské přísloví
Top
English