VYHLEDEJTE A HODNOŤTE

Pavel Maurer píše

Pavel Maurer

 

• Víkendové pořady Pavla Maurera na téma Nejezte blbě!
  Glosa Pavla Maurera

  So – Ne 12:10
Radiožurnál
 

• Pravidelné články z úst Pavla Maurer - každou středu v Metru, a dříve každý čtvrtek v Reflexu.
 
• Blogy

 

27. 11. 2016, Text: Pavel Maurer

Hitem se v poslední době stal naoko ušmudlaný design některých hodně drahých restaurací. Pavel Maurer ale připomíná, že nic se nemá přehánět.

26. 11. 2016, Text: Pavel Maurer

Španělský ptáček stojí stejně jako smažený sýr a židovský steak je z vepřového masa. Takové paradoxy najdete v mnoha restauracích na jídelních lístcích.

23. 11. 2016, Text: Pavel Maurer

Šílenství v kině

20. 11. 2016, Text: Pavel Maurer

Neodolatelná chuť, křupavá tmavá kůrka a nepravidelný tvar. Tak vypadá poctivý chléb, který pekař ručně vyrobí. Supermarkety dnes často nabízejí různé varianty a náhražky chleba. Jak poznáte poctivý bochník chleba? Napoví Pavel Maurer.

19. 11. 2016, Text: Pavel Maurer

Levný nábytek, malý výběr jídla a příjemná obsluha. Tak často vypadají restaurace s domácím prostředím, které nabízejí jednoduché menu za dobrou cenu. Právě na ně se dnes ve své gastroglose zaměřil milovník dobrého jídla a pití Pavel Maurer.

13. 11. 2016, Text: Pavel Maurer

Jsou potraviny, které nedoprovází dobrá pověst. Týká se to například polských výrobků, které zařadil na černou listinu gastronaut Pavel Maurer.

12. 11. 2016, Text: Pavel Maurer

Národní potravinová sbírka je dobrá věc, protože má svůj systém a svou jasnou filosofii. A klidně by mohla být jednou za měsíc, říká Pavel Maurer.

06. 11. 2016, Text: Pavel Maurer

Máte rádi velké porce jídla, nebo vám naopak vadí, když se jídlem plýtvá? Typický český strávník je podle některých statistik nejšťastnější, když v restauraci dostane porci, kterou by si mezi sebe mohli rozdělit klidně i tři lidi.

05. 11. 2016, Text: Pavel Maurer

Dřevěná, plastová nebo z rybích kostí. Taková jsou nebo byla párátka. Právě na ně se dnes ve své gastroglose zaměřil milovník dobrého jídla a pití Pavel Maurer. Věděli jste třeba, že existují párátka s příchutěmi?

30. 10. 2016, Text: Pavel Maurer

Gastronaut Pavel Maurer se zamýšlí nad tím, k čemu všemu můžeme použít zázvor.

29. 10. 2016, Text: Pavel Maurer

Mohla by to být velká delikatese, jenže v českém podání platí velké Jenže. Pavel Maurer ve své gastroglose mluví o kebabu.

26. 10. 2016, Text: Pavel Maurer

Zdravé či nezdravé?!

23. 10. 2016, Text: Pavel Maurer

Žebříčky nejlepších restaurací na světě jsou velkou vášní Pavla Maurera. Baví ho sledovat, jak se odborný i laický svět často diametrálně liší ve svém vnímání, co je vlastně to nejlepší.

22. 10. 2016, Text: Pavel Maurer

Všichni víte, že když přijdete do knihkupectví, tyčí se proti vám pyramida kuchařek, receptářů, dietologických příruček, zasvěcených průvodců po světě sýrů, bylinek, vína nebo piva. Dvě knihy představuje Pavel Maurer.

16. 10. 2016, Text: Pavel Maurer

Málo peněz, dlouhá pracovní doba, žádná dovolená. I tak někteří hodnotí práci v pohostinství. Najdou se i tací, kteří neváhají vaření v restauraci označit za otročinu.

15. 10. 2016, Text: Pavel Maurer

Degustovat se dá leccos. Víno, sýry, pálenka ale i voda. A věřte, že můžete narazit na rozličné typy vod.

09. 10. 2016, Text: Pavel Maurer

Moje moravská sestra má kočky, ovce a včely. Její černý kocour je tulák a čas od času se připlazí domů potrhaný a krvavý z kočičích šarvátek a všelijakého mrouskání. Bez dlouhých řečí se odšourá do zahrady a schoulí se do klubíčka pod včelí úl.

08. 10. 2016, Text: Pavel Maurer

Věříte, že dobré jídlo vám dokáže spravit náladu? Proč byste tomu také neměli věřit?

02. 10. 2016, Text: Pavel Maurer

Věříte, že jídlo funguje tak trochu jako obraz? Pro mnoho národů je jídlo svým způsobem uměleckým dílem.

01. 10. 2016, Text: Pavel Maurer

Možná jste dnes ráno také byli nakupovat na farmářských trzích. V posledních letech jsou čím dál oblíbenější.



 
Ze všech vlastností kuchařových je nejdůležitější přesnost.
Anthelme Brillat-Savarin
Top
English